Mindenmás

Elaludhatott a magyar busz sofőrje, ez okozhatta a tragédiát Szlovákiában

Súlyos baleset történt Szlovákiában, a D2-es autópályán egy magyar autóbusz ütközött össze egy kamionnal. A hírek szerint 59 sérültje van az esetnek és egy ember meghalt. A buszon nyugdíjasok utaztak – írtuk meg hétfőn az eseményeket követően. Mint ma kiderült, a busz sofőrje elaludhatott, ez okozhatta a tragédiát Szlovákiában.

Kamionnal ütközött össze egy magyar busz hétfőn délelőtt 11 óra körül a D2-es autópályán. A járművön miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak, és a balesetnek 59 sérültje (közülük 13 sérült állapota súlyos) és egy halálos áldozata van, egy 56 éves magyar férfi.

A MAGYAR BUSZ SOFŐRJE ELALUDHATOTT A BALESET ELŐTT

A szlovák TV JOJ, a noviny.sk hírportál szerint a baleset ügyében folytatott vizsgálatot a Malackai járás rendőrsége vette át, és még zajlik a körülmények felderítése. A portál úgy értesült, hogy a kamion – amelyet egy román sofőr vezetett – a leállósávban állt, amikor a magyar busz hátulról belecsapódott közel 100 km/h-s sebességgel. A TV JOJ azt is megjegyezte: valószínűsíthető, hogy a magyar busz sofőrje elaludt a baleset előtt.

TÖBB ÉLETMENTŐ MŰTÉTET IS EL KELLETT VÉGEZNI

Az MTI szerint az M1 arról számolt be, hogy a könnyű sérültek közül is többen szorultak kórházi kezelésre, közülük 19-et elszállítottak Malackából (Malacky) négy pozsonyi kórházba. A súlyos sérülteket Pozsonyban látták el, több életmentő műtétet is el kellett végezni.

Összesen  23 súlyos és közepesen súlyos sérültet kezelnek kórházban, közülük két embert mélyaltatásban tartanak. Ők arc-, gerincsérüléseket, valamint medence- és végtagtöréseket szenvedtek. A műsorban elhangzott az is: az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy mi történt az ütközés pillanatában.

Az M1 tudósítója azt is közölte, hogy a magyar autóbuszt már elvontatták a helyszínről, az autópályát pedig megnyitották a forgalom előtt (a baleset után az érintett szakaszon hosszú, a noviny.sk szerint 30 km-es kocsisor alakult ki).

TÖBBEN HAZAÉRKEZTEK

A Szlovákiában balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül tizennyolcan hazaérkeztek Magyarországra – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden az M1 reggeli műsorában. Menczer Tamás elmondta: a 21 súlyos sérült közül ketten továbbra is mélyaltatásban vannak. Arról is beszámolt, hogy  minden utast sikerült azonosítani, és pozsonyi nagykövetség munkatársai hétfő óta a helyszínen, illetve a kórházakban vannak, hogy segítsék a sérülteket, de az utasok azonosításában és a rokonok, ismerősök tájékoztatásában is részt vettek, vesznek. A baleset okával kapcsolatban Menczer Tamás nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, azt mondta: addig nem kommentálja ezt, amíg a hatósági vizsgálat le nem zárul. Kitért arra, amint a sérültek hazaszállítható állapotban lesznek, az Országos Mentőszolgálat – az orvosi protokoll szerint – segítséget nyújt a hazaszállításukban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI, Index

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb