Mindenmás

Gyújtogatót fogtak Szegeden: tüzet okozott a Székely soron, és Csongrádon is egy 26 éves férfi

Az egyik társasház szeméttárolójában gyújtott tüzet egy férfi a Székely soron Szegeden. Az eset még tavaly február 27-én este történt, ám a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai most fejezték be a nyomozást a férfi ellen, és kedden tették közzé a részleteket. Mint kiderült, nem csak Szegeden gyújtogatott az elkövető, korábban Csongrádon is tüzet okozott.

Mint megtudtuk, a megalapozott gyanú szerint a 26 éves elkövető 2022. február 27-én este egy szegedi lakóház szeméttárolójában szándékosan tüzet okozott. A kialakult tűz miatt a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a társasház lakóit kimenekítették majd a tüzet eloltották. A gyújtogató a cselekményével több, mint 5 millió forint kárt okozott az ingatlanban.

Az egyenruhások a bűncselekmény helyszínének közelében azonosították a férfit, akit elfogtak és előállítottak a Szegedi Rendőrkapitányságra. A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a gyanúsított 2021-ben egy csongrádi társasháznak a postaládáját is felgyújtotta. Ellene őrizetbe vétele mellett közveszély okozása és rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészség részére – áll a közleményben. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb