Sport

Szegedi lovak diadalmaskodtak a Nemzeti Lovardában: Donnie Brasco, Cloudberry és Rádiházi Nike is első helyen végzett

120 lovas 177 lóval érkezett a Nemzeti Lovardába a Gróf Széchenyi István Emlékverseny olimpiai minősítővel egybekötött Díjugrató Világkupát megelőző hétvégén, a rangos megmérettetésen az ötéves lovak mezőnyében a szegedi Lukács Loránd Diamant de Semilly apaságú ménje, Donnie Brasco Kovács Henrivel szerezte meg az elsőséget egy elegáns, 8,30 pontos lovaglással, később pedig a hatéves lovak között is a szegedi SZ-PLAST Ablak ügyvezetőjének lova, Rádiházi Nike végzett az élen. Vasárnap szakadó esőben érkezett a harmadik siker: Kovács Henri ezúttal Kiss Doris szürke ménjét, Cloudberryt lovagolta az első helyre. 

PÉNTEKEN JÖTT AZ ELSŐ SZEGEDI DIADAL: DONNIE BRASCO AZ ÖTÉVES LOVAK MEZŐNYÉT NYERTE MEG

Az első szegedi diadal 110 centiméteren jött: az ötéves lovak hat indulót számláló mezőnyében Lukács Loránd Diamant de Semilly apaságú ménje, Donnie Brasco Kovács Henrivel szerezte meg az elsőséget egy elegáns, 8,30 pontos lovaglással pénteken. Később a hatéves lovak között is Lukács Loránd lovának, Rádiházi Nike-nek szólt a taps, akit szintén Kovács Henri lovagolt.

Az öt- és a hatévesek mezőnyében szombaton is a szegedi Kovács Henri által bemutatott lovak végeztek az élen – számolt be róla a Nemzeti Lovarda hivatalos portálja.

Az ötévesek versenyszámában az első helyet a Vigo D’Arsouilles apaságú Ameko Vitalij (E.M Vigo), a másodikat pedig ismét Donnie Brasco nyergében szerezte meg.

KIADÓS ESŐBEN IS GYŐZNI TUDOTT A SZEGEDI CLOUDBERRY

A verseny szürke felhőtakaró és kiadós eső kíséretében folytatódott vasárnap, ahol egy harmadik szegedi első hely következett:

  • az ötéves lovak mezőnyében Kovács Henri ezúttal Kiss Doris szürke ménjét, Cloudberryt lovagolta az első helyre,
  • második Horváth Adél Glória és Prince of Glory,
  • harmadik Kovács Henri és Ameko Vitalij lett.

A Nemzeti Lovarda teljes összefoglalóját és az eredménylistát IDE kattintva találod meg. 

Forrás: Nemzeti Lovarda

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb