Mindenmás

Napi megható: fiókái születtek annak a gólyának, amelyik pár hete egy motorossal ütközött és elpusztult Vásárhelynél

Halálos motorosbaleset történt április végén Hódmezővásárhelynél. A motorral közlekedő férfi egy felszálló gólyával ütközött, majd elesett, betonoszlopnak csapódott, és sajnos az életét már nem tudták megmenteni. A balesetben a madár is elpusztult, most viszont kiderült: fiókái születtek.

A baleset után a gólya tojásait a szentesi természetvédelmi központba vitték, ott keltek ki néhány napja, és a fiókákról is ott gondoskodnak – derült ki az RTL riportjából.

DARUSEMELŐVEL MENTETTÉK KI A TOJÁSOKAT

Már apró halacskával etetik a kis gólyafiókákat Szentesen. Az első pénteken, az utolsó hétfőn bújt ki a tojásból. A 3 tojást április végén mentették ki darusemelővel annak a gólyának a fészkéből, amelyik egy motorossal ütközött Hódmezővásárhely határában. Az ütközéstől a gólya azonnal elpusztult, és a motoros sem élte túl a balesetet. A gólya tojásait Szentesre vitték, és éjjel-nappal figyelték őket. A madarakat augusztus végén engedik szabadon.

Mint kiderült, az április végén történt balesettel kapcsolatban a rendőrség még nem zárta még le a nyomozást. Az esetről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb