Sport

Óriási formában a szegedi óriás: dupla világcsúcsot döntött Nagy Péter a Masters EB-n és bejelentett egy fantasztikusat

Lökésben és összetettben is világcsúcsot döntött az Írországban zajló Masters Súlyemelő EB-n Nagy Péter, mint a szegedi óriás a Szeged365-nek elmondta, könnyen jöttek a súlyok, lett volna benne több is, de mivel nem volt kényszerítve, lökésben előbb 206 kilogrammal döntött világcsúcsot, majd rögtön meg is döntötte, 210-zel, így a korábbi összetett, 375-ös rekordját is tovább javította, 376-ra. Mindezt azt követően hozta össze, hogy alig egy hónapja remek eredménnyel zárta az örmény EB-t.

MASTERS EB CÍM, DUPLA VILÁGCSÚCCSAL

“Összekötöm a kellemeset a hasznossal” – mondta nevetve az eddig kilenc alkalommal az év súlyemelőjének választott szegedi nehézatléta, mielőtt felszállt volna az Írországba tartó gépre kedden. Mivel a Masters kategória kívül esik a kvalifikáción, a saját maga szórakoztatására nevezett be az Európa-bajnokságra, meg persze azért is, mert így meglátogathatta egy régi jó barátját.

Az Írországban megtartott Masters EB-n szombat délután szakításban 166 kg-ig jutott, 50-60-66 elosztásban, lökésben 90-ig, ez összetettben 206 volt, amellyel egy új Mesters világcsúcsot állított fel, de pár perccel később már ezt is túlszárnyalta, 210 kilogrammal.

AUGUSZTUSBAN JÖN A LEGIFJABB ATLÉTA: NAGY PETI ÚJRA APUKA LESZ

Mint elmondta, most egy hónap pihenés jön, majd elkezd készülni a szeptember közepi VB-re, melyet Szaúd Arábiában fognak megtartani, de előtte még vár rá egy csapatbajnoki forduló is, Spanyolországban.

Úgy érzi, az EB-n volt még benne pár kiló, de nem volt kényszerítve, így is magabiztosan nyert. Időben van mindennel, jövőre, az olimpiára készülve kell top formába lendülnie, a kvalifikáció miatt 400 felett szeretne majd emelni.

A beszélgetésünk végén egy örömhírt is megosztott velünk Nagy Péter: augusztusra írták ki feleségét második gyermekük érkezésére, akiről azt is elárulta az újdonsült Európa-bajnok,

hogy kisfiú lesz és Péternek fogják keresztelni.

Nagy ember, nagy szívvel. Ez Nagy Péter.

Szívből gratulálunk Peti, a legkisebb súlyemelő érkezéséhez, a Masters EB címhez és a dupla világcsúcshoz is!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb