Sport

Két hétvége, két érem: hatalmasat mentek a szegedi kick-boxosok, Bárdos Inez és Valkó Dominik is remekelt

Két hétvége, két versenyző, két viadal, két ország és természetesen két szegedi érem is született! A Halker-KirályTeam Szeged csapatából Bárdos Inez és Valkó Dominik is remekelt, előbbi az Isztambul Világkupán, utóbbi pedig a nádudvari Gasztro Kupán.

A Halker-KirályTeam Szeged csapatából ezúttal csak a junior korosztályú Bárdos Inez utazott el a törökországi Isztambulba, ahol most hétvégén rendezték meg a Turkish Open WAKO World Cup elnevezésű kick-box világkupát. A verseny hatalmas érdeklődést váltott ki és nem kevesebb mint 42 ország 2807 versenyzője vágott neki a viadalnak, a szervezők 3549 nevezést regisztráltak a három napos világkupára – tudtuk meg a Szegedi Király Team Kick-box Akadémiától.

KIEMELT FONTOSSÁGÚ VOLT A VERSENY

Mint kiemelték, ez a verseny a rendezők szempontjából is kiemelt fontosságú, amolyan főpróba volt, hiszen idén Törökország ad otthon az utánpótlás Európa bajnokságnak is. Inez a junior -50 kg mellett benevezett az egyel magasabb, felnőtt korcsoport küzdelmeibe is pointfighting szabályrendszerben. Saját kor-, és súlycsoportjában nagyon szépen és magabiztosan haladt és masírozott be a döntőbe, ahol régi ellenlábasával, egy osztrák versenyzővel találkozott. A két lány tucatnyiszor csapott már össze egymással különböző nemzetközi színtereken, váltakozó eredménnyel. Ezúttal az ellenfél jött ki győztesen a döntőben, így Inez egy csodálatos világkupa ezüsttel gazdagította gyűjteményét a 21 versenyzőt felvonultató súlycsoport küzdelmeit követően. Utolsó éves juniorként a versenyző minden lehetőséget megragad, hogy szokja a felnőtt korosztály mezőnyét, nem volt ez most sem másképp.

KÖZEL ÁLLT A VILÁGRASZÓLÓ BRAVÚRHOZ

A felnőtt -50 kg küzdelmeit is egy nagyszerű diadallal kezdte majd a legjobb 8 között a súlycsoport jelenlegi egyeduralkodója a többszörös világ- és Európa bajnok szlovén hölgy, Tyra Barada várt rá. Inez közel állt egy világraszóló bravúrhoz, hiszen 30 mp-el a mérkőzés vége előtt 5:5 állt az eredményjelzőn. Ezt megelőzően pedig több ízben pontelőnyben is volt a szegedi lány. A mérkőzés végén az ellenfél érvényesítette a papírformát, és végül 8:6 arányban legyőzte a junior korú Inezt, aki ezzel a 15 fős felnőtt mezőnyben is 5. lett.

“Inez ezzel az ezüstéremmel is jelezte, hogy továbbra is komolyan számolni kell vele a világversenyeken és súlycsoportjának egyik legkiválóbb versenyzője. Legnagyobb hazai vetélytársa a válogatottságért folyó küzdelemben ezúttal a 9. helyen végzett ugyanebben a súlycsoportban, így Inez értékes pontokat hozott rajta. A felnőttek között közel volt versenyzőm, hogy az egész torna egyik legnagyobb meglepetését okozza. A végső győztes szlovén lány ugyanis a 8 között erősen megizzadt az Inez elleni mérkőzésen, amit csak az utolsó másodpercekben tudott végül bebiztosítani. Ez a jövőre nézve rendkívül biztató produkció volt” – értékelte elégedetten a szegedi lány teljesítményét edzője, Dr. Gyuris Gábor.

EZÜSTÖT HOZOTT HAZA VALKÓ DOMINIK

Nem csak Inez, hanem a Halker-KirályTeam Szeged egy másik versenyzője is kiválóan teljesített, igaz, ő a múlt hétvégén. A nádudvari VII. Gasztro Kupa Országos Kick-box Versenyen ugyanis Valkó Dominik képviselte a csapatot. Dominik kiválóan helyt állt, és egy fizikálisan jóval erősebb ellenfél ellen megvívott döntő után, Inezhez hasonlóan szintén ezüstérmet szerzett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb