Közélet

Napi korrekt: Ruzsa Roland lemondott a májusi képviselői tiszteletdíjáról, hogy a dorozsmai gázrobbanás károsultjainak segítsen

Április 11-én kedden délután hatalmas gázrobbanás rázta meg Kiskundorozsmát, melynek következtében Széksósi út végén állattartásra is használt ingatlan középső része összedőlt. Sajnos három személy sérült meg a balesetben. A szörnyű balesett kapcsolatban ma Ruzsa Roland, önkormányzati képviselő igen korrekt lépést tett: lemondott a májusi képviselői tiszteletdíjáról, hogy segítsen a családnak.

“Mivel mindenképp segíteni akartam a károsult családnak az életük újrakezdésében, úgy döntöttem, hogy lemondok a májusi képviselői tiszteletdíjamról. Remélem, ezzel is hozzájárulhatok ahhoz, hogy könnyebben fel tudjanak állni és újraépíthessék az életüket” – írta a képviselő a közösségi oldalán.

HATALMAS VOLT A ROBBANÁS

A balesetben többen is megsérültek, egy embert pedig a romok alól kellett kimenteni. A ház lakhatatlanná vált, és akkora volt a robbanás, hogy a környékbeli ingatlanok is beleremegtek. A robbanás után még órákig tartott a helyszíni szemle, a katasztrófavédelem szakemberei áramtalanították az épületet, és kivizsgálták a baleset körülményeit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb