Mindenmás

Meg akart lógni a rendőrök elől, nekiütközött egy busznak, majd az árokban állt meg az embercsempész a kocsijával Ásotthalomnál

Embercsempész hajthatott neki egy busznak az 55-ösön, Ásotthalomnál – írtuk meg hétfőn Kamilla olvasónk beszámolójára hivatkozva. Mint írta, a csempész migránsokat vitt az autóban, és nem állt meg a rendöröknek. Az esetről bővebb tájékoztatást ma adott a rendőrség, mint írják, a baleset 9 óra 10 perckor történt, és az ütközéstől az autó az árokba hajtott.

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migrációt Ellenőrző Osztályának jelzése alapján, Ásotthalom külterületén a rendőrök május 22-én 9 óra 10 perckor ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar honosságú személygépkocsit. A jármű vezetője a rendőri jelzésre nem állt meg, majd haladása során érintőlegesen nekiütközött egy autóbusznak, melynek következtében lesodródott az útról és az árokban állt meg. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt. A gépkocsit egy georgiai férfi vezette. A járműben 3 fő magukat török állampolgárnak valló férfi utazott.

10 PERCCEL KORÁBBAN IS FOGTAK EGY EMBERCSEMPÉSZT

Az is kiderült ugyanakkor, hogy 10 perccel a buszbaleset előtt, ugyancsak Ásotthalom külterületén a rendőrök ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amelyet egy georgiai férfi vezetett. A járműben 5 fő magukat török állampolgárnak valló férfi és nő utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb