Kikapcs

Óriási, négy méter magas agyagkatonák kerülnek a Móra-múzeum elé

Két nagyméretű agyagkatonát helyeznek el a szegedi Móra Ferenc Múzeum homlokzatára: a négy méter magas szobrokat május 24-én, szerdán délelőtt fogják beemelni a múzeumhoz. A katonák az ókori Kína-kiállítás hírnökei, melynek első része május 26-án fogja megnyitni kapuit.

Új látványossággal bővül a szegedi Móra Ferenc Múzeum homlokzata. Két, egyenként négy méter magas agyagkatona szobrot fognak elhelyezni a múzeumhoz, melyek a leendő ókori Kína-kiállítás hírnökei lesznek. A katonákat az eredeti agyagkatonák alapján tervezték meg és készítették el – tudtuk meg a Móra Ferenc Múzeumtól.

FÉLSZÁZ KATONÁT MUTATNAK BE

Mint kiemelték, a Móra-múzeum ókori Kína-kiállításának első része május 26-án, pénteken nyitja meg kapuit, mely a legendás agyaghadsereget fogja bemutatni. A tárlaton körülbelül félszáz katonával találkozhatnak majd az érdeklődők, megismerhetik a történetüket, jelentőségüket, készítésük módját. Egy külön teremben pedig interaktív játékok várják majd a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

Az agyagkatona szobrokat május 24-én, szerdán délelőtt emelik majd be a Móra Ferenc Múzeum homlokzatára, melyek a kiállítás végéig fogják hirdetni a különleges kiállítást.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb