Mindenmás

Napi pakk: hidegfront, 26 fok, gigantikus agyagkatonák Szegeden és útlezárás az Aradi vértanúk terén

Egy gyenge hidegfront lopózik be ma városunkba, de pánikra semmi ok: nem tűnik el a nyárias meleg, még így is 26 fok lesz napközben Szegeden. Amennyiben hihetünk az előrejelzéseknek, még csapadéktól sem kell tartanunk. Amit viszont jobb, ha észben tartasz: mától útlezárásra és forgalomkorlátozásra számíthatunk az Aradi vértanúk terén, a Szegedi Vízmű ugyanis munkálatokat végez a helyszínen. Idd meg a kávéd és tarts ma is a Szeged365-tel, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK, BOB DYLAN ÉS SISSI

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Eszter, Eliza, Hanna, Mária, Simon, Szimóna, Szimonetta, Szofi, Szófia, Vanessza, Vince és Zsófia nevű Szeged365 olvasónak!

82 éve ezen a napon született Bob Dylan amerikai rock sztár, többszörös Grammy-díjas zeneszerző, előadó, 58 éve pedig John C. Reilly amerikai színész (Chicago, New York bandái). Sőt, mindezek mellett ma van az európai nemzeti parkok napja is, és 1857-ben ekkor látogatott el Szegedre I. Ferenc József és felesége, Erzsébet. Ferenc József 1857-es magyarországi utazása egyébként a Times hasábjain is megjelent.

HIDEGFRONT JÖN SZEGEDRE

Szerdán egy hidegfront hoz pár fokkal hűvösebb időt Szegedre, fázni azonban még így sem fogunk, hiszen marad a kellemes, 26 fokos hőmérséklet városunkban. Ezen a napon főként a Dunától keletre és délen, délnyugaton alakulhat ki többfelé zápor, zivatar, tehát ha van egy kis szerencsénk, akkor csapadéktól sem kell tartanunk.

LEZÁRÁS LESZ AZ ARADI VÉRTANÚK TERÉN

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez mától az Aradi vértanúk terén. A munkálatok a Rerrich Béla tér – Tisza Lajos körút közötti vezetékszakaszt érintik, és várhatóan június végén végeznek. Mutatjuk, hogyan fogja ez érinteni a közlekedést:

HATALMAS AGYAGKATONÁK ÉRKEZNEK SZEGEDRE

Két nagyméretű agyagkatonát helyeznek el a szegedi Móra Ferenc Múzeum homlokzatára: a négy méter magas szobrokat május 24-én, szerdán délelőtt fogják beemelni a múzeumhoz. A katonák az ókori Kína-kiállítás hírnökei, melynek első része május 26-án fogja megnyitni kapuit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb