Mindenmás

Belerohant a röszkei határátkelőhelyen a várakozó kamionba, meghalt az egyik utasa – most vádat emeltek a sofőr ellen

Vádat emeltek azzal a szerb férfival szemben, aki figyelmetlenségéből adódóan utasa halálát okozta – közölte csütörtökön a Szegedi Járási Ügyészség. Mint kiderült, a vádlott Németországból tartott Szerbiába az M5-ösön, 2022. április 30-án, és hatan utaztak vele.

A vádirat szerint a férfi reggel fél 5 körül ért a röszkei határátkelőhelyhez, majd ekkor az autóban ülő utasok felé fordulva elkezdte az útleveleket összeszedni, és emiatt elfordulva a határátkelőhelynél feltorlódott gépkocsisor utolsó járművének, egy kamionnak ütközött úgy, hogy az autó jobbelső utastere gyakorlatilag megsemmisült.

EGY EMBER MEGHALT A BALESETBEN

Az ütközés miatt az autó egyik utasa a helyszínen meghalt, míg ketten súlyos, további három személy pedig könnyű sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb