Sport

Két saját nevelésű játékos tér vissza az OTP Bank – PICK Szegedhez, Nagy Martin kapus, és Szilágyi Benjámin jobbszélső

Nyártól visszatér az OTP Bank – PICK Szeged két saját nevelésű játékosa, Nagy Martin kapus és Szilágyi Benjámin jobbszélső – tudtuk meg csütörtökön a szegedi kézilabdásoktól. Mint kiderült, Nagy Martinnal 1+1 éves szerződést kötöttek, Szilágyi Benjáminnak pedig 2+2 éves szerződése van a klubbal.

“Két tehetségünk, saját nevelésű játékosunk, Nagy Martin kapus, és a jobbszélső, Szilágyi Benjámin a nyártól visszatér hozzánk. Martin három év légióskodás után erősít újból bennünket, míg Benji egy év NEKA-nál eltöltött idény után csatlakozik újból a keretünkhöz. Mindketten bizonyították már, hogy szép jövő elé néznek, az elmúlt időszakban sokat fejlődtek, éppen ezért szerettük volna ha visszatérnek hozzánk. Nagy Martinnal 1+1 éves szerződést kötöttünk, míg Szilágyi Benjáminnal 2022-ben 2+2 éves szerződést írtunk alá, így neki élő megállapodása van a klubunkkal” – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

MARTINNAK JÓT TETT A KÜLFÖLDI IDŐSZAK

“Három évet távol töltöttem Szegedtől, egy évet Izlandon védtem, utána két idényt Németországban. Nagyon megörültem annak, amikor megkeresett szeretett klubom, nem volt kérdés, hogy örömmel írjam alá az 1+1 éves szerződésem. Hasznos volt az elmúlt időszak, belekóstoltam egy egészen más világba, úgy érzem a fejlődésemnek ez jót tett. Hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy a PICK Arénában pályára léphessek, ismét a fantasztikus szurkolótáborunk előtt védhessek. Már számolom vissza a napokat, várom az első edzést, az első találkozást” – nyilatkozta Nagy Martin.

BENJÁMIN SZERINT KOMOLY KIHÍVÁS LESZ A FELNŐTT KERETHEZ TARTOZNI

“Eddig 14 NB I-es meccsem van kék mezben, ez a szám a következő szezonban gyarapodik, egy év balatonboglári idény után visszatérek nevelőklubomhoz. Örömmel teszem, mert kisgyerekként az volt az álmom, hogy a Szeged felnőtt csapatában szerepelhessek. Komoly kihívás lesz a felnőtt kerethez tartozni, nap mint nap velük készülni, de szeretem a kihívást, így állok elébe. Nagyon jól éreztem magam a NEKA csapatánál, köszönettel tartozom, hogy befogadtak, úgy gondolom, rengeteget tanultam, fejlődtem, amit a következő szezonban az OTP Bank – PICK Szeged együttesénél tudok majd hasznosítani. Várom már az első meccset a PICK Arénában, most nem ellenfél leszek, hanem a legszebb színű, azaz kék mezben futhatok majd ki” – nyilatkozta Szilágyi Benjámin.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb