Mindenmás

Véletlen egybeesés? Bombariadó volt három Tescóban, az egyikben épp a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálódott

Csütörtökön a Tesco több egységében is bombariadót jelentettek  – írta az Index.hu. Mivel a lap megtudta, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön épp vizsgálatot végzett a Tesco-Globál Áruházak budaörsi telephelyén, kérdéssel fordultak a hivatalhoz. A GVH a lapnak pénteken megerősítette, hogy a bombariadók pont akkor történtek, amikor kutatást végeztek az egyik telephelyen.

Bombariadóról három helyszínen, Budakeszin, Budaörsön és Pátyon számoltak be. A lap azt írja, hogy Budakeszin 14:45-kor két rendőrautó érkezett a helyszínre, az áruházat kordonszalaggal kerítették körbe. A lap megkeresésére a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy Pátyon és Budakeszin bombariadó történt, illetve – mint fogalmaztak „a budaörsi áruházat érintette még a közveszéllyel fenyegetés”.

KIÜRÍTETTÉK AZ ÉPÜLETET, DE ROBBANÓANYAGOT NEM TALÁLTAK

Szabóné Berki Bianka, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a lapnak úgy nyilatkozott, bejelentés érkezett a rendőrségre, ami miatt kiürítették az épületet, de robbanóanyagot nem találtak. A szóvivő hozzátette: a Budaörsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást. Az eset körülményeit vizsgálják. Hogy van-e tényleges összefüggés a GVH vizsgálata és a bombariadók között, az nem derült ki. A GVH a lap kérdésre azt írta: “a bombariadó nem akadályozta meg a rajtaütés sikerességét, mivel a GVH vizsgálói a várakozást követően folytatták a megkezdett bizonyítékgyűjtést, és a céljuknak megfelelően, rendben végeztek a helyszíni kutatással.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb