Közélet

Elstartolt a pünkösdi hosszú hétvége: így változik a buszok és a vonatok menetrendje

Itt a pünkösdi hosszú hétvége, amikor nem csupán az üzletek nagy része tart majd zárva, hanem a közösségi közlekedésben is változások lesznek. Május 29-e, pünkösdhétfő munkaszüneti nap, ezért mind az SZKT, mind a Volánbusz járatainak változik a forgalmi rendje, valamint a vonatok közlekedésében is lesz változás, mutatjuk részletesen, hogyan.

PÜNKÖSDHÉTFŐN MUNKASZÜNETI NAP SZERINT KÖZLEKEDNEK AZ SZKT JÁRATAI

A Szegedi Közlekedési Kft tájékoztatása szerint a pünkösdi hosszú hétvégére való tekintettel járataik május 29-én, pünkösdhétfőn munkaszüneti nap szerinti menetrend szerint közlekednek. Szombaton és vasárnap a már megszokott hétvégi menetrend marad érvényben. Mint írták, május 30-án, keddtől ismételten munkanapi menetrend lép életbe.

VASÁRNAP ÉS HÉTFŐN MUNKASZÜNETI NAP SZERINT KÖZLEKEDIK A VOLÁNBUSZ

A Volánbusz járatai is vasárnap és hétfőn munkaszüneti nap szerint közlekednek, szombaton még a szabadnapi menetrend van érvényben. Az autóbuszok esetébe is május 30-a, keddtől áll vissza ismét a munkanapi menetrend.

A 72-ES KÖZLEKEDÉSÉBEN IS VÁLTOZÁS VÁRHATÓ

Az áruházak és bevásárlóközpontok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok közlekedésében is lesz változás. Mivel az Auchan áruház zárva tart, ezért a 72-es autóbusz az áruház zárva tartása idején érvényes menetrendje szerint közlekedik.

A VONATOK IS ÜNNEPI MENETREND SZERINT JÁRNAK

Pünkösdkor változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok közlekedési rendje. A vonatok május 28-án vasárnap az ünnepnapra, 29-én hétfőn a vasárnapra, 30-án kedden már a munkanapokra érvényes menetrend szerint közlekednek.

Forrás: Szegedi Közlekedési Kft FB/volanbusz.hu/mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb