Sport

Veretlenül, 90 ponttal lett bajnok a Szeged-Csanád GA második csapata a megyei első osztály felsőházában

Igencsak jól alakul a hétvége a szegedi sportolók számára: Mikler Roland a legjobb kapus lett a kézilabda NBI-ben, a szegedi röpis lányok a klub történetében először jutottak fel az első osztályba, a Szeged-Csanád GA második csapata pedig veretlenül nyerte meg a Csongrád-Csanád megyei I. osztály felsőházát – közölte a klub.

Az előző hétvégén lezárultak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, a szegedi focisták az NBII negyedik helyén zártak, miután az utolsó fordulóban 3-1-re legyőzték a Nyíregyháza csapatát. Most hétvégén a Szeged-Csanád GA második csapata is ünnepelhetett, ugyanis szombaton legyőzték a Kiskundorozsmát, így veretlenül nyerték meg a Csongrád-Csanád megyei I. osztály felsőházát. A Szent Gellért Fórumban rendezett utolsó fordulóban a szegediek a 37. percben Dobronoky Viktor szabadrúgásgóljával szereztek vezetést, majd a 75. percben Jammeh Haruna duplázta meg az előnyt egy beadást követően, végül az utolsó percekben Lestyán Lionel szabadrúgásból állította be a 3-0-s végeredményt.

ÖSSZEGZÉS

Csongrád-Csanád megyei I. osztály, felsőház, 10. forduló
Szeged-Csanád GA II. – ESK Kiskundorozsma 3-0 (1-0)
Szent Gellért Fórum. Vezette: Kiss Richárd. (Csöngető Endre, Gera Ferenc)
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Gyuga, Benyó, Kovács, Csorba (Tóth 57.), Nagy, Haruna (Lippai 76.), Lestyán, Ábrahám (Kapic 57.), Bakó (Heidrich 84.), Dobronoky (Berta 84.). Vezetőedző: Andorka Péter.
ESK Kiskundorozsma: Fábián – Molnár, Róka, Kalapács, Sallai (Ottlik M. 82.), Budai, Kis (Laczi 70.), Fülöp, Lóki, Bodonji (Simon 66.), Bozsó. Vezetőedző: Tóth János.
Gól: Dobronoky (37.), Haruna (75.), Lestyán (91.).

Andorka Péter vezetőedző így nyilatkozott a meccs után:

,,Nagyszerű élmény volt ebben a gyönyörű stadionban, jó hangulatban játszani. A játékosok az egész éves teljesítményükkel kiérdemelték ezt a lehetőséget. Gratulálok a bajnoki címhez! Osztálytól függetlenül nem egyszerű veretlenül bajnoknak lenni. Izgatottan várjuk a keddi sorsolást.”

értékelt az utolsó mérkőzést követően.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb