Mindenmás

A nap sztorija: a Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott Suhajda Szilárd tiszteletére egy parasportoló

Valószínűleg megérkezett a mai nap legmeghatóbb története is vasárnap délutánra: a Mount Everest magasságával megegyező távot, mintegy 8850 métert úszott le vasárnap Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó, Suhajda Szilárd tiszteletére.

Egészen megható sztorit osztott meg közösségi oldalán Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó, mint írja:

,,Ma egy rendhagyó edzésem volt az Ikrényi tavon, melyen Suhajda Szilárd emlékére leúsztam a Mount Everest magasság távját a 8850 métert. A FINA szabályzata szerint megállás és kapaszkodás nélkül 4 órát voltam a vízben. Sport baráti tiszteletből szeretném ezt az úszást ajánlani, egyben részvétem a családnak!” – írja bejegyzésében Patkás Tamás, aki az Index információi szerint még 1994-ben egy üzemi baleset következtében a MÁV győri rendező pályaudvarán vesztette el mindkét lábát, ám a rehabilitációt követően megtanult autót vezetni és művégtagokkal járni. Mindezek után az ország egyetlen nyílt vízi paraúszójává vált, elmondása szerint inspirálni szeretné az embereket és a társadalmat, hogy súlyos baleset után sincs vége az életnek.

A magyar hegymászóval kapcsolatban tegnap délután érkezett a hír, miszerint nem találták meg, ezért befejezik a keresését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb