Szegedi Arcok

Hosszan küzdöttek a mentősök egy férfi életéért ma reggel Kiskundorozsma és Sziksósfürdő között – hiába győzködték a bejelentőt, nem állt meg megvizsgálni a sérültet (frissítve)

Ma reggel érkezett segélykérés a Szegedi Mentésirányításra, mely szerint egy sofőr látott egy másik autót a szántásba hajtani Kiskundorozsma és Sziksósfürdő között, de nem állt meg tájékozódni, helyette továbbhajtott – kezdte a történetet az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

Mint kiderült, a mentésirányító bajtársnő hiába győzködte a bejelentőt arról, hogy álljon félre és vizsgálja meg a sérültet, erre nem volt hajlandó. Azonnal riasztotta a mentőorvosi kocsit és a legközelebbi mentőegységet, akik perceken belül, talán az utolsó pillanatban értek helyszínre, ahol légzés és keringés nélkül találták az autó vezetőjét. Azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek. A közlemény szerint a mentők hosszan küzdöttek a 60 év körüli férfi életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban szállították kórházba a beteget.

Őszintén gratulálunk, és irtó hálásak vagyunk a mentősöknek!

FRISSÍTVE: ELMESÉLTE SZERKESZTŐSÉGÜNKNEK A SOFŐR, HOGY Ő HOGYAN LÁTTA AZ ESEMÉNYEKET

Cikkünk megjelenését követően jelentkezett szerkesztőségünknél a sofőr, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, mi pedig kötelességünknek éreztük az ő álláspontját is közölni a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében. Mint elárulta, előtte haladt az autó, Sziksós felől Dorozsma irányába. Az eset a felüljáró előtt történt, amikor elkezdett kisodródni az autó jobbkéz fele. “Én már mentem fel a felüljárón, de mikor oldalra néztem és láttam, hogy lement az autós az útról, be a szántás felé, akkor láttam, hogy lebillen a feje. Ekkor hívtam a 112-őt, hogy szerintem valami baj van, de nem tudtam megfordulni a felüljárón. Itt ez nem úgy működik, hogy fogom magam és megfordulok, szembe jöttek az autósok, mögöttem pedig egy busz” – emelte ki a sofőr, majd hozzátette, hogy ezek után is folyamatosan kapcsolatban volt a diszpécserrel. A teljes történet itt:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb