Szegedi Arcok

Megszólalt a sofőr, aki az OMSZ szerint reggel nem akart megállni annál a férfinál, akinek az életéért hosszasan küzdöttek Kiskundorozsma és Sziksósfürdő között

Ma reggel érkezett segélykérés a Szegedi Mentésirányításra, mely szerint egy sofőr látott egy másik autót a szántásba hajtani Kiskundorozsma és Sziksósfürdő között, de nem állt meg tájékozódni, helyette továbbhajtott – írtuk meg a történetet az Országos Mentőszolgálat keddi közleménye alapján, majd cikkünk megjelenését követően jelentkezett szerkesztőségünknél a sofőr, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, mi pedig kötelességünknek éreztük az ő álláspontját is közölni a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében.

Az Országos Mentőszolgálat közleményében az állt, hogy a mentésirányító bajtársnő elvileg hiába győzködte a fent is említett bejelentőt arról, hogy álljon félre és vizsgálja meg a sérültet, erre nem volt hajlandó. Azonnal riasztották a mentőorvosi kocsit és a legközelebbi mentőegységet, akik perceken belül, talán az utolsó pillanatban értek helyszínre, ahol légzés és keringés nélkül találták az autó vezetőjét. 

NEM LEHET CSAK ÚGY MEGFORDULNI A FELÜLJÁRÓN

Cikkünk megjelenését követően kedden délután jelentkezett a szerkesztőségünknek az a sofőr, aki bejelentést tett a 112-n az esetről. Mint elárulta, előtte haladt az autó, Sziksós felől Dorozsma irányába. Az eset a felüljáró előtt történt, amikor elkezdett kisodródni az autó jobbkéz fele. “Én már mentem fel a felüljárón, de mikor oldalra néztem és láttam, hogy lement az autós az útról, be a szántás felé, akkor láttam, hogy lebillen a feje. Ekkor hívtam a 112-t, hogy szerintem valami baj van, de nem tudtam megfordulni a felüljárón. Itt ez nem úgy működik, hogy fogom magam és megfordulok, szembe jöttek az autósok, mögöttem pedig egy busz” – emelte ki a sofőr, majd hozzátette, hogy ezek után is folyamatosan kapcsolatban volt a diszpécserrel.

NEM TUDTA, MEKKORA BAJ LEHET

“Nem láttam be a kocsiba, nem tudtam mekkora baj lehet, csak azt láttam, hogy lefele billen a feje” – árulta el továbbá a sofőr, majd azt is hozzátette, hogy amikor a Dorozsmai útra beért, akkor látta, hogy már megy a mentőautó és a rendőrök is. “Nem tudhattam, hogy mekkora baj van. Abból a pici kis fejbiccentésből gondoltam csak, hogy probléma lehet. Nem vagyok szakember, a legjobb, amit tehettem, hogy felhívtam a segélyvonalat” – hangsúlyozta az illető, aki a munkahelyén tudta meg végül, hogy újraélesztették az embert, ami igencsak megviselte, sőt az is, hogy ilyen formában közölték a történteket. Bevallása szerint ő a telefonban is jelezte, hogy sajnos nem tud visszafordulni a felüljárón. “Azt gondolom, hogy nem az a lényeg, hogy hol fordultam meg, hanem az, hogy bejelentettem az esetet, és így időben meg tudták menteni az illetőt” – zárta gondolatait szerkesztőségünknek.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egyébként a helyszínen azonnal emelt szintű újraélesztésbe kezdtek a szakemberek, akik hosszan küzdöttek a 60 év körüli férfi életéért, ami végül sikerre vezetett és stabil állapotban szállították kórházba a beteget. Gyógyulást kívánunk a betegnek, a bejelentőnek és a mentősöknek pedig hatalmas köszönet!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb