Mindenmás

Napi pakk: indul a hosszú hétvége utáni első munkanap Szegeden, 27 fokra és gomolyfelhőkre számíthatunk ma városunkban

Kedden is marad a már megszokott májusi időjárás, ugyanis az előrejelzések szerint záporok és zivatarok tarkíthatják a napot városunkban. Fázni azonban tuti nem fogunk: ma is 27 fokot mérhetünk majd Szegeden. Van egy kis forgalomkorlátozás az Aradi vértanúk terén és ma ünnepel Duncan Jones. A reggeli kávéd mellé Szeged365 napi pakk dukál, íme a legfontosabb, napindító információk, (nem csak) szegedieknek!

NÉVNAPOSOK ÉS ROXETTE

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Janka, Zsanett, Dezső, Ditta, Félix, Ferdinánd, Hanna, Johanna, Nándor és Vázsony nevű Szeged365 olvasónak! A névnaposok mellett mutatjuk, kik látták meg a napvilágot ezen a napon:

  • 71 éve született a Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas, Bartók-Pásztory-díjas, érdemes és kiváló művész, Corvin-lánccal kitüntetett Kocsis Zoltán zongoraművész, zeneszerző és karmester
  • 65 éve született Marie Fredriksson, a legendás Roxette 2019-ben elhunyt énekesnője,
  • 52 éves Duncan Jones angol filmrendező, David Bowie fia, a Hold (Moon) című, egészen zseniális “okos sci-fi” megalkotója.

GOMOLYFELHŐK ZAVARHATJÁK A NAPSÜTÉST SZEGEDEN

Kedden a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és könnyen kialakulhat zápor, zivatar, felhőszakadással, jégesővel Szegeden. Élénk, olykor erős lesz az északi-északkeleti szél, zivatarok környezetében pedig viharos széllökésekre lehet számítani. A csúcshőmérséklet 27 fok körül alakulhat városunkban.

FORGALOMKORLÁTOZÁS VAN AZ ARADI VÉRTANÚK TERÉN

Jelenleg forgalomkorlátozásokra kell számítani az Aradi vértanúk tere környéken, mivel a Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez. Ami még balesetveszélyessé is teszi a közlekedést a helyszínen, az a munkálatok miatt pont a kanyarba kihelyezz kerékpáros-tábla. Vigyázzatok, ha arra jártok!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb