Közélet

Tovább zöldül városunk: heteken belül megérkezhetnek a Volánbusz új, elektromos járművei Szegedre

Heteken belül megérkezhetnek a Volánbusz új, elektromos BYD-buszai Szegedre. A Komáromban gyártott villanybuszok átadás-átvétele a napokban kezdődött meg, több hónappal a hivatalos szállítási határidő lejártát követően. Az alacsonypadlós kocsik öt vidéki városban állnak forgalomba, köztük Szegeden, írta meg az Iho.hu.

Mint írták, a városok önkormányzatai és a közlekedési társaság közösen, a Zöld Busz Program keretében szerzik be az elektromos buszokat. Az üzemeltetéshez szükséges töltőinfrastruktúra kiépítése több városban még most is zajlik. Az üzlet összértéke több mint nettó 6,5 milliárd forint, a Volánbusz egy eBus kocsit nettó 142,5 millió forintért vásárol meg. Az állami közlekedési szolgáltató megrendelése magasan a kínai gyártó eddigi legnagyobb itthoni üzlete.

A nemzeti buszstratégia része, hogy 2022-től, támogatásból kizárólag elektromos autóbuszok helyezhetők forgalomba a 25 ezer főnél népesebb településeken. A Volánbusz célja, hogy 2020-hoz viszonyítva 2030-ig a helyi autóbusz állomány ötven százaléka, 2050-ig a teljes autóbuszpark ötven százaléka elektromos jármű legyen.

Forrás és fotó: iho.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb