Közélet

Minden elismerésünk: rangos díjat vehetett át a Makkosházi Közösségi Kert főkoordinátora

“Civilek határok nélkül” címmel tartotta meg június 2-án, pénteken a Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark közös rendezvényét a Nemzeti Összetartozás jegyében. Az eseményen átadták Az Év Csongrád- Csanád Vármegye Civil Szervezete díjakat is. Büszkeségünkre, Az Év adományozója díjat a Makkosházi Közösségi Kert programot fenntartó, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kapta, a díjat Kínyó Pál, a Makkosházi Közöségi kertek főkoordinátora vette át.

A szervezők célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a civil szervezetek munkájára és arra a szerepvállalásra, amellyel hozzájárulnak a nemzet határokon átnyúló egyesítéséhez.

HATÁRON INNEN ÉS TÚLRÓL MINTEGY 150 VENDÉG ÉRKEZETT

A magyar állam bölcsőjeként számon tartott helyre, határon innen és túlról mintegy 150 vendég érkezett. Ezen az eseményen adták át a díjakat és elismerő okleveleket az Év Civil szervezete és az Év adományozója pályázat résztvevőinek. Olyan civil együttműködéseket mutattak be, amelyek erősítik a nemzet összetartozását, valamint civil szakemberek bevonásával kerekasztal beszélgetést szerveztek a határon átnyúló kapcsolatok témájában. A résztvevők csatlakoztak a Kézfogás kihíváshoz is, az ópusztaszeri Szent Miklós Katolikus Általános Iskola diákjainak egy szív formában énekelve fejezték ki a magyarsághoz tartozás nagyszerű érzését.

ÁTADTÁK AZ ÉV CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYE CIVIL SZERVEZETE DÍJAKAT

Az Év Csongrád- Csanád Vármegye Civil Szervezete díjakat Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, és Dr. Kecskés Péter a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője adták át.

Büszkeségünkre Az Év adományozója díjat a Makkosházi Közösségi Kert programot fenntartó, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kapta, a díjat Kínyó Pál, a Makkosházi Közöségi kertek koordinátora vette át.

A CIVIL SZERVEZETEK IS DÍJAZÁSBAN RÉSZESÜLTEK

A szakértő zsűri idén is három szervezetnek ítélte oda az Év Csongrád-Csanád Vármegyei Civil szervezete díjat és az ezzel együtt járó 50 ezer forintos vásárlási utalványt:

  • Az egyik díjazott a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád-Csanád Vármegyei Egyesülete – a díjat Gyurácz Annamária, a szervezet korábbi elnöke vette át.
  • Szintén ugyanezt az elismerést kapta a hódmezővásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes. A díjat Forrainé Kószó Gyöngyi, az együttes vezetője vette át.
  • Harmadik díjazott a „Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek” Alapítvány lett. A díjat Gilicze Edina vette át a szervezet képviseletében.

SZAKMAI PROGRAM KERETÉBEN MUTATKOZTAK BE A PÉLDAÉRTÉKŰ CIVIL SZERVEZETEK

A Kézfogás című dal közös éneklése után, amely a nemzeti összetartozás himnusza lett az utóbbi években, a Látogatóközpontban folytatódott a szakmai program ahol olyan együttműködéseket mutattak be, amelyek valamilyen közös érték, ügy mentén alakutak ki Csongrád-Csanád vármegyében bejegyzett civil szervezet és határon túli partnere, vagy partnerei között, és példaértékűek.

A napot kerekasztal beszélgetéssel folytatták, a civil szervezetek határon átnyúló kapcsolatairól. A programot a Feszty Árpád monumentális műve, A magyarok bejövetele körkép közös megtekintése zárta a Rotunda épületében.

Forrás és fotók: Csongrád-Csanád megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb