Mindenmás

Szegedi villamosvezetők Európa legjobbjai között: az SZKT kollégái képviselték hazánkat az Európai Villamosvezető Bajnokságon

Idén is megrendezték az Európai Villamosvezető Bajnokságot, amely a közösségi közlekedésben dolgozó járművezetők egyik legnívósabb versenye. A rendezvényen idén két szegedi villamosvezető is képviselte hazánkat, végül a 25 villamosüzem küldöttei közül az előkelő kilencedik helyen végeztek.

Szombaton immáron tizedik alkalommal rendezték meg az Európai Villamosvezető Bajnokságot: hazánkat két város villamosvezetői képviselték, a debreceni csapat mellett Szegedről Börcsök Gabriella és Vincze Ferenc is indult a nívós megmérettetésen. A verseny helyszíne ebben az évben a romániai Nagyvárad volt, ahol a villamosközlekedés még az Osztrák-Magyar Monarchia idején indult. A versenyzők két fős csapatokat alkotva küzdöttek meg egymással különböző ügyességi és vezetéstechnikai feladatokban. A szegedi csapat végül a kilencedik, a debreceni pedig a 16. helyen zárt, a versenyt a bécsi villamosvezetők nyerték.

IDÉN NEM VOLT FŐVÁROSI CSAPAT A VERSENYEN

Fővárosi csapat idén nem indult a versenyen, annak ellenére, hogy korábban kétszer is megnyerték azt: 2012-ben Drezdában, 2016-ban pedig Berlinben lettek a legjobbak a BKK kollégái. A regionalbahn.hu megkeresésére a fővárosi cég elmondta, a rendezvényszervezőkkel közösen döntöttek úgy, hogy Budapest ezúttal kimarad a versenyzők közül, ugyanis a résztvevő csapatok számát a verseny sajátosságai miatt korlátozni kell. Hozzátették, hogy nem költségtakarékossági okok állnak az indulás mellőzése mögött, ugyanis a költségeket ilyenkor a rendezvényszervező és a vendéglátó közlekedési vállalat állja – mondták el a portálnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb