Kikapcs

Idén táncos flashmobbal ünnepli a gyerekeket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Szegeden

Idén június 10-én táncos villámcsődülettel ünnepli a gyerekeket a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Országszerte, így Szegeden is kicsik és nagyok egyszerre járnak majd körtáncot és éneklik el a “Kicsi vagyok én, majd megnövök én” kezdetű dalt, majd emelik őket a magasba.

A 11 órakor, Szegeden a TIK-nél kezdődő flashmob azt jelképezi, hogy gyereknek és szülőnek lenni is jó. A mozgalom hétfői közleményében az áll, hogy az idén negyven településen lesz táncos, gyermekemeléssel egybekötött flashmob Zalaegerszegtől Szegeden és Budapesten át Nyíregyházáig.

MÉG A HATÁRON TÚL IS SZERVEZNEK VILLÁMCSŐDÜLETET

A mozgalom közlése szerint folyamatosan érkeznek a jelzések újabb településekről. Négy határon túli városban, Dunaszerdahelyen, Nagyváradon, Csíkszeredában és Zentán is megrendezik a villámcsődületet. Azt írták, hogy nyereményjátékban is részt vesz, aki feltölti a közösségi felületére a flashmobon készült fotót vagy videót, és ellátja a #gyereketamagasba2023 címkével.

TÖBB TÍZEZER GYEREKET EMELTEK MÁR EDDIG A MAGASBA

A mozgalom 2018 óta rendezi meg a “nagy országos gyerekemelést”, amelynek lényege, hogy egyszerre minél több gyereket emeljenek fel, bárhol az országban vagy a határon túl. Tavaly több mint ötven helyszínen tízezernél is több gyereket emeltek fel szüleik. Az elmúlt öt évben több tízezren vettek részt a gyerekemeléseken. A programot elsőként Budapesten rendezték meg, azután évről évre több település és közösség csatlakozott  – áll a közleményben.

Tavaly így festett a rendezvény Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb