Smart Szeged

Ingyenes LED-izzó program indul Szegeden

Ingyenes LED-izzó programot hirdetnek Szegeden a lakosság számára, amelynek keretében a szegediek ingyen juthatnak LED-ekhez, és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű fényforrásokra. Kovács Tamás gazdasági alpolgármester hétfő délutáni sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kezdeményezés egyszerre lesz pénztárca – és környezetbarát.

A program költségeit nem az önkormányzat, hanem a CYEB nevű energiakereskedő cég állja. Mint Meixner István ügyfélkapcsolati igazgató az eseményen elmondta, a költségek 100%-át a vállalat viseli, eddig 300 településen osztottak szét 1.200.000 energiatakarékos izzót, háztartásonként átlagban 12-13 darabot.

A programra már el is indult a nevezés a város oldalán, gyakorlatilag az alábbi nem túl bonyolult lépésekben megy a dolog:

  • A programban történő részvétel feltétele, hogy az ingyenesen megkapott LED-ek a jelentkezéskor megadott háztartásban használatba kerüljenek és ott minimum 2 év használatban legyenek.
  • A jelentkezéshez szükség lesz a regisztrálandó háztartás villanyszámlájára.
  • A szerződéskötéshez szintén szükség lesz a szerződő fél (villanyszámla előfizető) személyazonosságának igazolásához szükséges dokumentumokra, azaz személyi igazolványra és szegedi lakcímkártyára.

Jelentkezni ITT lehet, mint a tájékoztatóban írják, szeptember 1. után felveszik a kapcsolatot a sikerrel regisztrálókkal, majd átadják nekik a LED-izzókat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb