Mindenmás

A Magyar Honvédség szerint nem merült fel szakmai igény irányított véradásra a Koszovóban megsérült, Vásárhelyen szolgáló katonának – a család és a barátok értetlenül állnak a nyilatkozat előtt

19 magyar katona katona sérült meg a koszovói zavargásokban, ebből 12-en jöttek haza és 11-en Hódmezővásárhelyen szolgálnak, köztük Gyimóthy Kartal Énok hadnagy is, akinek most vérre van szüksége a gyógyuláshoz – írtuk meg hétfőn, majd kedden a Magyar Honvédség egy közleményt is kiadott, mely szerint a hír kacsa, és nem merült fel szakmai igény irányított véradásra, viszont a család és a barátok értetlenül állnak a nyilatkozat előtt.

“Az interneten megjelent álhírekkel ellentétben szeretnénk megerősíteni, hogy a Honvédkórház kezelésében, a KFOR nemzetközi kötelékében szolgálatot teljesítő egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel eddig szakmai igény irányított véradásra. A koszovói tömegoszlatáskor súlyosan megsebesült magyar katonát Szkopjéban látták el, majd állapota stabilizálását követően hazaszállították további kezelésre. Állapota továbbra is súlyos, de stabil. A katonaorvosok és a Magyar Honvédség mindent megtesz a mielőbbi, teljes felépüléséért” – írta kedden délelőtt a Magyar Honvédség a közösségi oldalára.

A FELHÍVÁS A CSALÁD TUDTÁVAL KERÜLT KI

Nem sokkal a közlemény után megszólalt az az illető is, aki közzétette a felhívást a közösségi oldalán. Mint kiemelte: “a véradásra való felhívás a család tudtával történt, mint ahogyan azt sok családtag és közeli ismerős is megosztotta. Kartal köszöni szépen mindazoknak akik támogatják és segítséget nyújtottak a véradásban – azt gondolom, az ő gyógyulása most a legfontosabb. Jó látni, hogy ennyi embert mozgatott meg egy magyar katonának a gyógyulása, ez tényleg valódi összefogás volt. Az EK közleménye előtt értetlenül állunk, de most kizárólag Kartal gyógyulása érdekel minket. Köszönjük az eddig nyújtott segítséget” – hangsúlyozta, majd Kartal személyes üzenetét is közzétette, ami így hangzik:

“Köszönöm mindenkinek a támogatást és a véradást is nagyon! Nincs lehetőségem mindenkinek válaszolni mert még hosszú kezelések várnak rám, de jó kezekben vagyok! Adjátok át köszönetemet annak is, aki ezt nem tudja elolvasni.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb