Mindenmás

Harcosok klubja: leütöttek és összevertek egy férfit a Roosevelt téren

Egy 30 év körüli férfit támadtak meg vasárnapra virradó éjszaka Szegeden, a Roosevelt téri játszótér mellett – értesült a szerkesztőségünk megbízható, de nem hivatalos forrásból. Úgy tudjuk, hogy a sértettet az elkövető a sötétben, hátulról ütötte le, majd verhette össze, amikor az már a földön feküdt. Az ügyben megkerestük a rendőrséget és egy közismert szegedi védőügyvédet is, az utóbbi szerint 3 évig terjedő szabadságvesztés is lehet egy hasonló affér vége.

A sértettet egy általa ismert személy bántalmazta – tudtuk meg Balázs Csaba rendőr-főhadnagytól, aki hozzátette, hogy az ügyben súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Mivel – szubjektív érzetünk alapján – egyre gyakoribbak a hasonló esetek, rákérdeztünk Dr. Szilasi – Szalma Oszkár szegedi védőügyvédnél, hogy a magyar jogalkotás milyen eszközökkel igyekszik távol tartani a hasonló támadások elkövetőit.

Mint magyarázta, amennyiben garázdaság miatt indul eljárás, alap esetben kettő évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az elkövető, viszont amennyiben minősítő körülmény merül fel, 3 év is lehet a büntetés. Abban az esetben, amennyiben a testi sértés által okozott sérülés gyógyulási idejének tartama meghaladja a nyolc napot, a fentieken túl súlyos testi sértés elkövetése miatt is felelnie kell a terheltnek.

A megkérdezett jogász egyébként viszonylag szoros kapcsolatot ápol a pofonok műfajával, persze csakis sport-verzióban: éveken át a ringben küzdött. Az alábbi interjúnkban azt is megtudtuk tőle, milyen érzés a kesztyűt nyakkendőre, a tatamit tárgyalóteremre, a submission-t pedig védőbeszédre cserélni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb