Szegedi ArcokVideo365

MMA harcosból védőügyvéd? Exkluzív interjú a szegedi jogásszal, aki felcserélte a bokszkesztyűt öltönyre és nyakkendőre

Dr. Szilasi – Szalma Oszkár profi sportolóként képzelte el a jövőjét. Ígéretes eredményeket is ért el MMA harcosként a ketrecben, ám egy sérülés kettétörte karrierjét. A küzdősportoló nem esett kétségbe, beült az iskolapadba és jogi diplomát szerzett, ma már védőügyvédként tevékenykedik Szegeden. Arról, hogyan és miért cserélte fel a bokszkesztyűt öltönyre és nyakkendőre, Dr. Szilasi – Szalma Oszkár mesélt nekünk.

ÍGÉRETES SPORTOLÓI KARRIER ÁLLT ELŐTTE

A szentesi születésű védőügyvéd 16 évesen Bertók Róbertnek, a mostani ökölvívó szövetségi kapitánynak köszönhetően ismerkedett meg a küzdősportokkal. Először az ökölvívásban próbálta ki magát, majd váltott a kick-boxra, melyben Európa Bajnoki második helyezést szerzett, illetve elnyerte a Magyar Bajnoki címet, végül pedig a szegedi Sárközi MMA Team-nél találta meg a számításait. A klub versenyzőjeként két mérkőzést vívott, mindkettőnél győztesen távozott a ketrecből.

SÉRÜLÉSE MIATT PÁLYÁT MÓDOSÍTOTT, MA MÁR VÉDŐÜGYVÉDKÉNT HARCOL A TÁRGYALÓTEREMBEN

Oszkár profi sportolóként képzelte el a jövőjét, azonban az élet közbeszólt. Az egyik mérkőzésen súlyosan megsérült a lába, ami miatt új lehetőség után kellett néznie. Mivel mindig is nagy volt az igazságérzete és érdeklődött a jog iránt, elhatározta, hogy védőügyvéd lesz, így beiratkozott a jogi egyetemre. A diploma megszerzése óta pedig a szegedi bíróságon száll a ringbe védenceiért büntetőjogi perekben.

FONTOS, HOGY AZ EMBER HIDEGFEJJEL REAGÁLJON A VÁRATLAN HELYZETEKRE

“Amit a sportban megtanultam, nagyon jól kamatoztatható a tárgyalóteremben, hiszen mindkettőben nagyon fontos az elhivatottság, a nagy munkabírás, illetve a megfelelő koncentrációképesség hosszú időn át, ugyanis akár egy mérkőzés során, vagy akár a tárgyalóteremben teljesen váratlan helyzetek alakulhatnak ki, s nem mindegy, hogy az ember hidegfejjel tud azokra reagálni, vagy esetlegesen hibát vét közben” – árulta el a védőügyvéd.

OSZKÁR SZAKÉRTELMÉRE SPORTOLÓTÁRSAI IS SZÁMÍTHATNAK

Oszkár szakértelmére pedig sportolótársai is számíthatnak, legyen szó akár jogi tanácsról, akár egy sportolói szerződéskötésről. Mint mondta, nagyon sok küzdősportoló ügyfele van, ám ők nem a védencei, sokszor ők kerülnek sértetti pozícióba a büntető eljárások során. “Arra mindenki odafigyel, akit mi képviselünk, hogy ne éljen vissza az erejével, ugyanis annak büntetőjogi megítélése súlyosabb, mint hogyha olyan ember követne el esetlegesen erőszakos bűncselekményt, akinek nincs küzdősportolói múltja” – mondta el a jogász, majd hozzátette, a küzdősportolók egy része az éjszakában is dolgozik, különböző védelmi feladatok ellátásában tevékenykednek, mely közben erre nagyon oda kell figyelniük.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb