Smart Szeged

Tériszonnyal küzdőknek nem való ez a munka: javában zajlik a Fogadalmi templom tornyának garanciális javítása (videó)

Tériszonnyal küzdőknek nem való ez a munka: javában zajlik a Fogadalmi templom garanciális javítása, a székesegyház 81 méter magas, jobb oldali tornyán dolgoznak jelenleg a szakemberek. Minden elismerésünk a munkásoké, hiszen bennünket már annak a látványától is kivert a víz, hogy egy apró kosárban lifteznek fel minden nap több 10 méter magasba, majd az állványokon szlalomozva melóznak!

A hajmeresztő utazásról Brigi olvasónktól videót is kaptunk, köszönjük szépen!

@szeged365

Tériszonnyal küzdőknek nem való ez a munka: javában zajlik a Fogadalmi templom 81 méter magas tornyának a garanciális javítása Szegeden…

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

A Magyarok Nagyasszonya-székesegyház homlokzatán egyébként garanciális javításokat végeznek. A munkálatokat május 12-én kezdték el, és várhatóan 5 hónapig tartanak, amik érintik a dóm tornyait, valamint a Somogyi utca és a Dóm tér felőli oldalát – tudtuk meg a Szeged-Csanádi Egyházmegyétől.

NEM VÁLTOZIK A SZENTMISÉK MENETRENDJE

A javítások idején a székesegyházban a szentmisék rendje nem változik, a Szegedi Dóm Látogatóközpont, valamint a Katedrális Étterem és Kávézó is a megszokott nyitva tartási renddel várja az érdeklődőket. A liturgikus tér, illetve az intézmények megközelítése a következő hónapokban is zavartalan lesz.

Mindeközben már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri helyszíne is, erről itt írtunk:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb