Sport

Szép volt fiúk: hatalmas csata után ezüst érmes lett az OTP Bank – Pick Szeged

Brutális hangulat, maximálisan fullra rakott Pick Aréna, és négy év után győztes Telekom Veszprém. Ezüstérmes lett a Szeged, és bár ez is gyönyörű teljesítmény, igazán a meccs előtt mindenki arra gondolt, hogy újra ünnepelhetjük a bajnoki címet. Most nem jött össze.

Szegeden megsüllyedt a Tisza-part: teltház előtt lépett pályára a mindent eldöntő végső összecsapásra Magyarország két legjobb csapata. Ma pedig eldőlt idén ki a jobb. A bajnoki döntőt (még mindig fájó szívvel írjuk le) az Telekom Veszprém nyerte 27-31 arányban.

A férfi kézilabda NB I bajnoki fináléjának döntő mérkőzésén a OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém csapata csapott össze a 2022-2023-as idényben. A tét a bajnoki aranyérem volt, és mindkét csapat egyértelműen úgy lépett pályára, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért.

A Szegednek története során hatodszor adódott lehetősége az aranyérem megszerzésére, és ráadásul hazai pályán játszhatott. A Veszprém pedig már 27 alkalommal ünnepelhetett bajnoki címet, köztük Szegeden is.

Az első két mérkőzés eredményei alapján a párharc állása 1-1 volt. Az első mérkőzésen a Szeged 31-25-re győzött, míg a másodikon a Veszprém 34-27-re győzött. Gigantikus izgalmakkal vártuk a mai mindent eldöntő csatát.

A mérkőzés folyamán mindkét csapat felszívta magát: az első pillanatokban egyértelműen a Veszprém kezdett jobban, de az első félidő végén felzárkózott a Szeged, sőt a szünet után át is vettük a vezetést.

A második játékrész felénél már átvette a Veszprém a vezetést, és végül 27-31 arányban győzedelmeskedett. Juan Carlos Pásztor ezzel a meccsel búcsúzott Szegedtől. A mérkőzés részleteivel hamarosan érkezünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb