Mindenmás

Életmentés Röszkén: a polgárőrök kezdték meg egy családapa újraélesztését

Életmentéssel indult a hét a polgárőröknél Röszkén, ugyanis hétfőn délután telefonon kaptak értesítést arról, hogy egy férfi nem mutat életjeleket. Mint kiderült, azonnal a helyszínre siettek és megkezdték az újraélesztést, és addig folytatták, a míg az Országos Mentőszolgálat ki nem ért a helyszínre.

A beszámoló szerint a röszkei polgárőrök 2023. június 12-én 17:30-kor kezdték meg a szolgálatukat a település közigazgatási területén. Deák Olivér polgárőr elmondta, hogy eligazítás után Turó István, a polgárőrök elnöke mobilon hívta őket, hogy a faluban azonnal segíteni kell egy tragédiánál.

TÖBB MINT EGY ÓRÁN ÁT KÜZDÖTTEK A FÉRFI ÉLETÉÉRT

Mint tovább kiemelték, három perccel a hívást követően a helyszínre érkeztek és sokkos állapotban lévő családtagok fogadták őket. Azt tapasztalták, hogy a családapa életjeleket nem mutatva fekszik. A kollégáival felismerve a bajt, azonnal megkezdték a megfelelő intézkedést, és az újraélesztést, ameddig az Országos Mentőszolgálat munkatársai a helyszínre nem értek. A több mint 1 órán keresztül tartó küzdelemnek köszönhetően sikerült az újraélesztés, és a mentők kórházba szállítottak a férfit. “Nyolc éves polgárőr karrierünk alatt találkoztunk már pár érdekességgel szolgálatban, de az egyik legmegrázóbb és legkomolyabb eseményünk 12-én történt” – tették hozzá a polgárőrök

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb