Közélet

A rendőrség felkészült a nyári rohamra: erős forgalomra számítanak a Csongrád-Csanád vármegyei határátkelőhelyeken

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt június második felétől erős forgalom várható a Csongrád-Csanád vármegyei határátkelőhelyeken – közölte a vármegyei rendőr-főkapitányság határrendészeti osztályának vezetője csütörtökön Röszkén.

Terbe Roland a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a kormányhivatal közös sajtótájékoztatóján elmondta, június második felétől július végéig kilépő irányba alakulhatnak ki torlódások, augusztus elejétől egészen szeptember végéig a belépő oldalon várható intenzívebb forgalom.

HÁROM HÓNAP ALATT 5,2 MILLIÓ UTAS HALADT ÁT RÖSZKÉNT

A legkritikusabb időszaknak július utolsó és augusztus első két hete számít, amikor mindkét irányban lehetnek sorok – közölte az őrnagy. Tavaly a három nyári hónapban a vármegye határátkelőhelyeit 5,2 millió utas és 1,6 millió jármű vette igénybe. A legforgalmasabb a röszkei autópálya-határátkelőhely, melyet egy átlagos nyári napon 20 ezren használnak, ez a szám hétvégente 50 ezer fölé is nőhet – közölte az őrnagy.

A RENDŐRSÉG FELKÉSZÜLT A ROHAMRA

A rendőrség felkészült arra, hogy a hazai és a külföldi társhatóságokkal együtt teljes kapacitással üzemeltesse az átkelőket. A röszkei autópálya-átkelőn, amennyiben az egyik irányban jelentősen nagyobb a forgalom, változtatni tudnak a ki- és belépő sávok arányán. Így a röszkei közúti határátkelőhely egyirányúsításával együtt a normál kilenc helyett 15 sávon tudják fogadni a kilépő utazókat – tudatta az osztályvezető. A magyar utazóknak a Terbe Roland azt tanácsolta, amennyiben tudják, utazásukat időzítsék hétfő és csütörtök közé, és használják a kisebb határátkelőhelyeket.

A Szerbia felé tartók választhatják az ásotthalmi, röszkei közúti, a kübekházi vagy a tiszaszigeti közúti határátkelőhelyet, melyek naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Akik Romániába szeretnének utazni, használhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy nagylaki közúti határátkelőhelyet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb