Sport

Csillag születik: a szegedi Füstös Tamás elbúcsúzott az amatőr testépítő versenyektől, minél előbb szeretné megszerezni nemzetközi szövetség profi kártyáját

Új távlatok nyíltak a feltörekvő testépítő generáció egyik legígéretesebb tagja, a Szegeden élő és dolgozó Füstös Tamás előtt. A 25 esztendős sportoló május óta új támogató partnerrel büszkélkedhet, ezzel egy időben elbúcsúzott az amatőr versenyektől, az év második felére pedig az a célja, hogy minél hamarabb megszerezze a nemzetközi szövetség profi kártyáját.

„Mostanra érett meg a gondolat, mi lenne, ha… Ahhoz, hogy profinak álljon valaki, előbb el kell indulni a profi kártyát adó minősítő versenyek kvalifikációján, azaz különböző regionális versenyeken. Május közepén elindultam a Kökény Béla NPC Regionalon mert kiváncsi voltam milyen tudok lenni a szövetség versenyein. Jól alakult, hiszen nemcsak a kategóriámat, de az összetettet is megnyertem” – mesélte a sorsfordítónak tűnő pillanatokról Füstös a Prémium Médiának.

ELÉRKEZETT A PILLANAT, HOGY KIMAXOLJA MINDAZT, AMI BENNE VAN

“Ezt követően jött a megkeresés, dolgozzunk együtt, erre pedig nem lehetett nemet mondani. Az elmúlt öt évben amatőr szinten versenyeztem, volt, hogy napi tizenkét órát dolgoztam, hogy a saját felkészülésemet és versenyeimet finanszírozni tudjam, ilyen életmód mellett pedig nem lehettem versenyképes a nap huszonnégy órájában a felkészüléssel, pihenéssel, regenerációval foglalkozó mezőny legjobbjaival. Most viszont új távlatok nyílnak előttem. Úgy érzem, mind korban, mind a fejlődésem dinamikájában elérkezett a pillanat, hogy megpróbáljam kimaxolni mindazt, ami bennem lehet” – tette hozzá.

A KORÁBBI 10-12 ÓRÁNYI MUNKÁBÓL 4 A JÖVŐBEN IS MEGMARAD

A korábbi tíz-tizenkét órányi munkából négy a jövőben is megmarad. Füstös a saját felkészüléséhez tartozó edzések közepette személyi trénerként dolgozik Szeged – és az ország – egyik legnagyobb termében. A Prémium támogatásával azonban a jövőben jóval több ideje marad önmagára. „Sokaknak furcsa lehet, de a regeneráció, a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés legalább olyan fontos, mint az elvégzett edzés. Erre pedig eddig nem volt lehetőségem. Ebben lesz talán a legnagyobb a változás, amiért rendkívül hálás vagyok. Magyarország – ahogyan a világ nagyobbik része sem – nem az a hely, ahol a profi testépítés feltételei olyan könnyen megadatnak. Bízom abban, hogy minél hamarabb sikerül élnem a lehetőséggel és megszerezni az IFBB (Testépítők Nemzetközi Szövetsége – a szerk.) profi kártyáját, amely újabb ajtókat nyithat meg előttem. A legnagyobb cél a Mr. Olympián való részvétel, majd idővel egy erős helyezés elérése a versenyen. De tudom, addig még hosszú út vezet. Amiben még biztosan sokat kell fejlődnöm, az maga a pózolás” – jelentette ki a sportoló.

AMATŐR SZINTEN IS EREDMÉNYES

Füstös gimnazistaként szeretett bele a sportba, eleinte azonban nem ábrándozott profi karrierről, és arról sem, hogy idővel ez jelentheti a megélhetését. Egyszerűen némi tömeget szeretett volna felszedni, ugyanis elégedetlen volt a tükörből visszanéző fiúval. Ahogy jöttek a sikerélmények, úgy nőtt a szenvedély. Mostanra korosztálya egyik legeredményesebb tagja lett amatőr szinten. A PCA színeiben 2018-ban mérettette meg magát először, mint felidézte, a legjobb hat közé sem került be. Míg – a jelek szerint – pályafutása során utoljára május 28-án szerepelt a szervezet versenyén, Coventryben a saját kategóriájánál egy súlycsoporttal feljebb ezüstérmet szerzett búcsúzásul.

EZÜSTÉRMES LETT A LEGUTÓBBI VERSENYEN

„A legutóbbi versenyem Lengyelországban volt, ahol már a profi kártya volt a tét. Igyekszem úgy gondolni rá, első próbálkozásra nem rossz az ezüst a saját kategóriámban, de azért kell még pár nap ahhoz, hogy valóban sikerként is tudjak gondolni rá. Az a típus vagyok, aki szeretne mindenhol nyerni” – jegyezte meg a Fitness Authority Grand Prix Poland Regional Qualifier nevű versennyel kapcsolatban. A profi kártya így első nekifutásra nem lett meg, ám a fejlődéshez vezető út nyitva áll a 25 esztendős testépítő előtt, aki amondó, pontosan tudja, sportága mely elemeiben kell rövid időn belül javulnia ahhoz, hogy a szépen csengő ezüstérmet mihamarabb egy kikezdhetetlen arany váltsa fel valamelyik európai selejtezőversenyen. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb