Mindenmás

Napi pakk: felhősebb idő, 26 fok és kajak-kenu válogató Szegeden

Csak nem akar igazán beindulni ez a szegedi nyár: még ma is marad a 26 fok a városunkban. A napsütés szerdához képest viszont visszább vesz és délutántól akár záporok is kialakulhatnak a megvastagodott felhőzetből Szegeden, tehát inkább tedd el az esernyődet! Indul a csütörtök, mi pedig összekaptunk mindent, ami egy igazán lendületesen rajtoló szegedi reggelhez kellhet!

NÉVNAPOSOK ÉS FENYŐ IVÁN SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Jolán, Vid, Ábrahám, Bernárd, Bernát, Izolda, Jolanda, Sztella, Vida, Viola, Violetta, Zoé és Zója nevű Szeged365 olvasónak! Egy pár érdekesség mára:

  • 2011. 06.15-én zárta be kapuit végleg a SZOTE Klub,
  • 96 éve ezen a napon látta meg a napvilágot Foky Ottó animációsfilm-rendező, reklámgrafikus, Misi mókus és az első TV Maci kitalálója,
  • 61 éve Rost Andrea szoprán operaénekes, az SZTE BBMK oktatója,
  • 59 éve Courteney Cox amerikai színésznő, a Jóbarátok sorozat Mónikája,
  • 54 éve pedig Ice Cube amerikai rapper-énekes, színész, producer, író (Játékosok klubja),
  • 44 éve pedig éve Fenyő Iván magyar színész (Szabadság, szerelem , S.O.S. szerelem, Made in Hungaria).

MEGVASTAGODHAT A FELHŐTAKARÓ

Csütörtökön a megnövekvő a fátyolfelhőzet miatt szűrt napsütésre készülhetünk. Délen, délkeleten, vagyis Szeged környékén vastagodhat meg a felhőtakaró leginkább és ezeken a tájakon eső, záporok várhatóak délután és az este folyamán. Az északi-északkeleti szél helyenként nyugaton és délkeleten megélénkülhet. Hajnalban 8-15, délután 22-26 fok között alakul a hőmérséklet.

INDUL A VÁLOGATÓ A MATY-ÉREN

Csütörtöktől szombatig Szegeden rendezik a második válogatót a kajak-kenusoknál, a háromnapos viadal eredményei meghatározóak lesznek az idei világversenyek szempontjából. A Szegeden született, de jelenleg a Győri VSE színeiben versenyző olimpiai bajnok Kopasz Bálint ezúttal 500 méter párosban száll vízre. A Maty-éri pályán egyébként három olimpiai számban, női K-1 és K-2 500, valamint férfi K-2 500 méteren válogatnak majd.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb