Közélet

Megvan, mi történt a Szilléri-Baktói főcsatorna vizével Szegeden

Valami történt a Szilléri-Baktói főcsatorna vizével – írtuk meg a hétvégén, miután olvasónk elég elkeserítő látványt nyújtó fotókat osztott meg a vízről szerkesztőségünkkel. A csatorna eddig kristálytiszta vize láthatóan zavarossá változott. Az esettel kapcsolatban megkérdeztük az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságot (ATIVIZIG), akik hétfőn válaszoltak kérdéseinkre.

Nem éppen szívderítő látvány fogadja azokat, akik kilátogatnak a Szilléri-Baktói főcsatornához a hétvégén. A hely többek között kedvelt a horgászok körében, de tökéletes egy nyári vízparti kiránduláshoz is, feltéve persze, ha az embernek nem a zavaros víz mellett kell sétálnia:

A PÖRÖS-ÉRI FŐCSATORNÁT LEZÁRTÁK

Az esettel kapcsolatban az ATIVIZIG-hez fordultunk kérdésekkel. A válaszlevelükben pedig azt írták, hogy: “Szegeden, a Szilléri-Baktói főcsatorna térségét érintő „Modern Városok Programban a szegedi gazdasági fejlesztésekhez kapcsolódó út- és közműfejlesztés keretében a csapadék és a tisztított szennyvíz elvezetésének előkészítési munkálatai” megnevezésű projekt kivitelezési munkálatai zajlanak. A zavartalan kivitelezés érdekében a külterületen hullott csapadékból származó fölös vizek levezetését biztosító Pörös-éri főcsatorna lezárásra került, így a belterület csapadékvizeinek levezetése mellett, jelenleg a Szillér-Baktó-Fertői főcsatornán keresztül kerül levezetésre a térségben keletkezett összes csapadékvíz.”

A vállalat mindezek mellett azt is hozzátette, hogy június 16-án, pénteken jelentős csapadékzóna érte el térségünket. Vélhetően, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, a Szillér-Baktó-Fertői- főcsatornába kerülve – különös tekintettel a külterületről érkező vizekre – tette zavarossá a csatorna vizét.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb