KikapcsVideo365

Nyáresti, zenei kalandozások Szeged szívében, finom nedű kíséretében, ahol az élményt a Filharmónia garantálja

Kreutz Pétert, a Filharmónia Magyarország operatív igazgatóját kérdeztük a Napfény Városának nyári, komolyzenei programlehetőségeiről. Izgalmas helyszínek, nemes borok és magával ragadó dallamok párosítása érkezik Szegedre, a Filharmónia szervezésében.

A Dómkerti Zenés Esték programsorozata idén nyáron is varázslatos dallamokkal tölti be a mediterrán hangulatú ékszerdoboz, Szeged estéit. A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló
rendezvény idei első, szabadtéri koncertjére június 24-én, szombaton 19 órakor kerül sor, a Püspöki Székház udvarán. Mint Kreutz Pétertől megtudtuk, tudatos a programkapcsolás, miszerint a Múzeumok Éjszakáján, a könnyed, nyári életérzést megidézve kápráztatják el hallgatóságukat. A hangversenyen fellép az Óbudai Danubia Zenekar, Beethoven, Schubert és Mozart művei csendülnek fel, Hámori Máté vezényletével.

Az OrgonaPont koncertsorozat keretében a hangszerek királynője, a szegedi fogadalmi templom orgonája visz bennünket varázslatos, komolyzenei utazásra. Augusztusban Dóbisz Áron és Samodai Bence János kiváló, szegedi művészek szólaltatják meg Európa harmadik legnagyobb orgonáját városunk ikonikus jelképében, a Szegedi Dómban.

Kreutz Péterrel készített interjúnkat itt tudod megnézni, a részletes Filharmónia-programot pedig ITT találod, jegyvásárlási linkkel egybekötve.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb