Sport

“Soha nem feledlek, harcosom!” – így búcsúztak a sporttársak a tragikusan fiatalon elhunyt, szegedi Kardos Robitól

Halálos baleset történt reggel 9 után a Sándorfalvi úton, ahol egy személyautó eddig ismeretlen körülmények között lesodródott az úttestről, majd fának ütközött. Mint szerkesztőségünk több forrásból értesült, az autóban a mindössze 27 éves szegedi birkozó és MMA kiválóság, Kardos Róbert vesztette életét, akiről most a Magyar Birkózó Szövetség és edzője, Sárközi Róbert is megemlékezett.

FRISSÍTVE: ESTE 7-KOR TARTANAK MEGEMLÉKEZÉST A MAKKOSHÁZI KÖRÚTON

Cikkünk megírását követően érkezett az információ: este 7-kor a Makkosházi körúti ALDI (volt Media Markt) parkolójában tartanak megemlékezést Robi emlékére. Arra kérik azokat, akik szerették és tisztelték a szegedi sportembert, hogy egy-egy mécsessel érkezzenek a helyszínre.

“Soha nem feledlek Harcosom. Szívem szakad” – írta ki social media oldalára a közismert szegedi tréner, Sárközi Róbert, aki hosszú éveken át egyengette Robi sportkarrierjét. Másik edzője, Lehoczky Csaba azt írta, hogy kivételes tanítvány, edzőtárs és ember volt Kardos Robi.

A Magyar Birkózó Szövetség az alábbi szomorú közleményt osztotta meg, melyet változtatás nélkül idézzük:

“28. életévében halálos autóbalesetet szenvedett a Csepel, a Dunaújváros és a Szeged egykori válogatott birkózója, Kardos Róbert.

Robi 2013-ban felnőtt országos bajnoki címet szerzett a szabadfogású 55 kilogrammosok között, ugyanebben az évben a junior világ- és Európa-bajnokságon, valamint a budapesti felnőtt-világbajnokságon is magára ölthette a címeres mezt.

Legjobb nemzetközi eredményét 2017-ben, a szombathelyi U23-as kontinensbajnokságon érte el, ahol nyolcadik helyezett lett a szabadfogású 61 kilogrammosoknál. Aktív birkózó pályafutását követően is a küzdősport szerelmese maradt, ketrecharcosként tevékenykedett.

A Magyar Birkózók Szövetsége őszinte részvétét nyilvánítja a gyászoló családnak.

Nyugodj békében, Robi!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb