Szegedi Arcok

Közismert szegedi MMA harcos halt meg a reggeli sándorfalvi balesetben

Halálos baleset történt Sándorfalvánál. A rendelkezésre álló adatok alapján valamivel 9 óra után egy személyautó eddig ismeretlen körülmények között lesodródott az úttestről és egy fának ütközött. A balesetben a gépjármű vezetője olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt – írtuk meg az eseményeket követően, most pedig kiderült, hogy az áldozat a közismert szegedi MMA harcos, a 27 éves Kardos Róbert volt.  

Kardos Robiról többször is írtunk már a Szeged365-ön. 1995-ben született, 27 éves volt, augusztusban töltötte volna a 28. életévét. Bírkózóként 2013-ban lett felnőtt országos bajnok, a szabadfogású 55 kilogrammosok között, ugyanebben az évben a junior világ- és Európa-bajnokságon, valamint a budapesti felnőtt-világbajnokságon is magára ölthette a címeres mezt. Legjobb nemzetközi eredményét 2017-ben, a szombathelyi U23-as kontinensbajnokságon érte el, ahol nyolcadik helyezett lett a szabadfogású 61 kilogrammosoknál. Aktív birkózó pályafutását követően a Sárközi MMA Team versenyzője lett, a nemzetközi Sherdog-adatbázis szerint 4 győzelem és 1 vereség volt a profi MMA mérlege, legutóbbi profi meccsén második menetes fojtással győzte le Mihajlo Rajic-ot.

A nemzetközi és hazai MMA sikerek mellett megbecsült és aktív tagja volt a szegedi sportéletnek, szerintünk nem zajlott le úgy edzés a Szegedi Sportcsarnokban az utóbbi 10 évben, hogy ne lett volna ott rajta. Edzőtársai mindig barátsággal, tisztelettel beszéltek a közvetlen, mosolygós grapplerről.

Őszinte részvétünk a családnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb