Mindenmás

Áll a bál: vesztegetési pénzt szedett be a sofőröktől két pénzügyőr és három rendőr a nagylaki határátkelőhelyen

Vádat emeltek vesztegetés miatt két pénzügyőr és három rendőr ellen, akik a nagylaki határátkelőhelyen teljesítettek szolgálatot – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben csütörtökön. Mint megtudtuk, a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján indult ügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség emelt vádat.

Azt is kiemelték, hogy a nyomozó ügyészek 2022. szeptember 13-án a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve fogták el az elkövetőket, és lefoglaltak több millió forintnak megfelelő készpénzt, ezen belül nagy összegű külföldi valutát.

5 EURÓS VESZTEGETÉSI PÉNZT SZEDTEK BE A SOFŐRÖKTŐL

A vádirat szerint 2022 májusa és júniusa között a nagylaki határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő rendőrök, pénzügyőrök az áru- és személyfuvarozást végző külföldi sofőröktől Magyarországra belépéskor jogtalan előnyt kértek. Rendszerint 5 eurós vesztegetési pénzért cserébe a gépjárművek ellenőrzési kötelezettségét megszegték azért, hogy a kenőpénzt fizető sofőröknek gördülékeny határátlépést biztosítsanak. Az eljárás során feltárt 4 különböző esetben a vesztegetési pénz átadása után a vádlottak ellenőrzés nélkül vagy rövid ideig tartó, felületes ellenőrzést követően átengedték a járműveket.

BÖRTÖNT ÉS PÉNZBÜNTETÉST IS KÉRTEK RÁJUK

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az ügyben hivatali vesztegetés elfogadása miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszék katonai tanácsához. A nyomozó ügyészség mind az 5 vádlottal szemben végrehajtandó börtönt és pénzbüntetést, valamint a rendvédelmi, adó- és vámhivatali foglalkozások gyakorlásától történő végleges eltiltást, továbbá vagyonelkobzást indítványozott – közölte a főügyészség.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb