Mindenmás

Pofánk leszakad: jet-skivel irtották a kérészeket Csongrádnál

“Mindenki szeme láttára, jet-skivel hajtottak a kérészek közé, feltehetően azzal a szándékkal, hogy minél többet elpusztítsanak” – számolt be a megdöbbentő eseményekről a cs3.hu olvasói beszámoló alapján. Mint írják, a két személy össze vissza körözött a járművel a Tiszán.

Mint ismeretes, a napokban virágzik a Tisza, ami olyannyira ritka jelenség, hogy szinte már csak Magyarországon lehet megfigyelni. A kérészek násztánca gyönyörű látvány, és sokan a csodájára is járnak Szeged mellett Csongrádon is. Azonban akadnak olyanok, akik belerondítanak ebbe a természeti kincsbe.

ÖSSZE-VISSZA KÖRÖZTEK

A portál azt írja, hogy az egyik olvasótól kaptak egy fotót, amin az látszik, hogy egy vízi járművel, vagyis jet-skivel belehajtottak a kérészraj közepébe. „A két agyh@lott össze-vissza körözött, látszott rajtuk, hogy minél több állatot akarnak elpusztítani. Hogy lehet valaki ekkora b@rom?!” – írta az olvasó felháborodva.

CSODÁLATOS TERMÉSZETI JELENSÉG

A hétvégén kezdődött egyébként a tiszavirágzás vármegyénk folyóin, amely 2023 egyik leginkább várt, csodálatos természeti jelensége lett, ezért is érthetetlen, hogy egyesek ez semmibe veszik. Szerdán csodálatos fotókat kaptunk a kérészekről Kucsora Gábortól. Köszönjük szépen! Mint írta, Szegeden a rakparton készítette őket. “Nem volt sok, de az a mennyiség is látványos volt” – tette hozzá.

TILOS A KÉRÉSZEKET ELPUSZTÍTANI

Mint megírtuk, a kérész vagy tiszavirág a Tisza élővilágának különösen védett faja, természetvédelmi értéke egyedenként tízezer forint, az élő és az elhullott kérészek elpusztítása és gyűjtése is tilos. Szabálysértést követ el és százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki védett élő szervezet egyedét jogellenesen elpusztítja.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb