Mindenmás

Pénteken tetőzik a kánikula Szegeden, de heves zivatarok is jöhetnek

Hidegfront jön pénteken és heves zivatarok, szupercellák is kísérhetik a vonulását. Az Időkép szerint a hőségzáró front nyugat felől fog érkezni, így hétvégére megszűnik a forróság Szegeden, de fázni akkor sem fogunk: kellemes, nyári időre számíthatunk.

Pénteken a nap nagy részében még 37 fok lesz Szegeden, majd a délutáni órákban eléri hazánkat egy hidegfront. Ekkor nyugat-délnyugat felől egyre többfelé kell majd záporokra, zivatarokra számítani. Sokfelé heves zivatarok törhetik meg a forróságot, kedvezőek lesznek a feltételek szupercellák kialakulásához. A viharok rendszerbe szerveződhetnek és így vonulhatnak át az országon. 

AKÁR A PIROS RIASZTÁS IS BEFIGYELHET

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok veszélye miatt az egész országra narancssárga figyelmeztetést adott ki, de mint írják, akár a piros riasztás is kiadásra kerülhet, erre főként a délen van esély. A leghevesebb viharokat 90-100 km/órát meghaladó erejű széllökések, akár 5 centinél is nagyobb átmérőjű jégdarabok és rövid idő alatt 20-30 mm-t meghaladó csapadék kísérhetik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb