Közélet

Nagyon büszkék vagyunk: tavaly, 43 év után ismét Hild-díjat kapott Szeged – az érem nagyított változatát ma délután leplezik le a Móra Ferenc Múzeumnál

Nagyon büszkék vagyunk: tavaly, 43 év után ismét Hild-díjat kapott Szeged. Ebből az alkalomból az érem nagyított változatát szombat délután, azaz ma leplezik le a Móra Ferenc Múzeumnál.

Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) 2022-ben 38. alkalommal adományozott települési Hild János-díjat a céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés terén kimagasló eredményeket elért településeknek.

Szeged a Móra Ferenc Múzeum, a Vár, a Stefánia, a Híd utca és az Oskola utca, valamint a Belvárosi hídfő felújításával pályázott a rangos elismerésre és nyerte el azt. Ezt megelőzően 1979-ben kapta meg a város a díjat.

A megtisztelő alkalmat megünnepelve a Múzeumok Éjszakájának keretében, június 24-én, szombaton 18.00 órakor kerül sor a Hild-díj átadására a Móra Ferenc Múzeumnál, ahol lerántják a leplet az érem nagyított változatáról. Az ünnepségen Dr. Botka László polgármester mond avatóbeszédet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb