Közélet

Felkészültél? Pontosan egy hét múlva életbe lép az új, kiterjesztett fizetős parkolási rendszer Szegeden

Mint arról korábban már beszámoltunk július 1-től, azaz pontosan egy hét múlva életbe lép az új, kiterjesztett fizetős parkolási rendszer Szegeden. Ez azt jelenti, hogy a város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is kiterjesztik a fizetős parkolás rendszerét egy tavaly beadott, Nagy Sándor gazdaságfejlesztési alpolgármester által jegyzett előterjesztés alapján.

Az előkészületek pedig már javában zajlanak Szegeden, a héten a Római körútról kaptunk olvasói fotókat, majd pedig a Dankó Pista utcából, ahol már megjelentek az új parkoló automaták.

Július 1-től tehát a jelenlegi sárga zóna területe – az SZKT legutóbbi közleménye szerint kisebb mértékben – bővül, viszont új kék és lila parkolási zónák bevezetésére is sor kerül, melyeket az alábbi zónatérképen lehet megcsodálni:

JÚLIUS ELSEJÉN, JÖVŐ HÉT SZOMBATON ÉLESEDNEK AZ AUTOMATÁK

A közgyűlés döntése értelmében a kék zónában 230 forintért tudunk majd parkolni óránként, míg az újszegedi lila zónában 150 forintért. A sárga zónába is kerülnek kihelyezésre új automaták a Nagykörúton túl, ez körülbelül 100 parkolóhelyet érint majd. A helyben lakóknak kedvezményes bérletet is lehet majd váltani, a kék zónában a 6 hónapos bérlet az első gépjárműre 3 ezer forint lesz, a második autóra pedig 6 ezer forint.

Az SZKT a várható árakat is közzétette, ez alapján alaposan zsebbe nyúlós lesz a parkolás Szegeden:

114 DARAB ÚJ AUTOMÁT HELYEZTEK KI

A témával kapcsolatban Knezevics Viktor, az SZKT ügyvezető igazgatója korábban elmondta számunkra, hogy 114 darab parkoló-automatát helyeztek ki Szegeden.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb