Mindenmás

Napi pakk: ma lesz az évben a legkésőbbi napnyugta, kapunk is mellé egy jó kis napsütéses időjárást Szegeden

Miután pénteken kaptunk egy kis vihart a nyakunkba Szegeden, hétfőn nyárias időjárással indul a hét. Ma lesz az évben a legkésőbbi napnyugta, így sokáig élvezhetjük a viharmentes, napos nyári estét. Ha vonattal indulnál ma útnak, ne feledd, hogy már módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mivel a MÁV Szeged vasútállomáson pályakarbantartási munkálatokat végez. Jó reggelt, ez itt a Szeged365 Napi pakk, tarts ma is velünk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden János és Pál nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 82 éve ezen a napon bombatámadás érte Kassát, Munkácsot és Rahót, ezután Magyarország belépett a II. világháborúba
  • 188 éve ezen a napon megszületett Herman Ottó természettudós, ornitológus, néprajzkutató, régész, politikus, polihisztor
  • 98 éve ezen a napon megszületett Németh Marika, Jászai Mari-díjas operett-énekesnő, színésznő, primadonna
  • 60 éve ezen a napon megszületett Epres Attila, Jászai Mari-díjas színész, szinkronszínész
  • 53 éve ezen a napon megszületett Chris O’Donnell amerikai színész

VERŐFÉNYES NAPSÜTÉSSEL INDUL A HÉT SZEGEDEN

A pénteki viharos időjárást követően hétfőtől visszatér a nyár a Napfény városába, napsütéses idő vár ma ránk Szegeden. Hétfőn sok napsütésre számíthatunk Szegeden, még akkor is, ha kezdetben lehetnek északon és az Alföldön átmenetileg felhősebb tájak. Az Alföldön és esetleg északon fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor napközben, de erre minimális az esély. Az északias szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. Hajnalban 12 és 18, délután 27 és 32 fok között alakulhat a hőmérséklet.

MA MEGY LE LEGKÉSŐBB A NAP AZ ÉVBEN

A szerdai nyári napfordulón túl, ma elérkezünk az év legkésőbbi naplementéjéhez. Ez Budapesten 20:46-ot jelent, míg az ország legkeletibb pontján 16 perccel korábban, a legnyugatibb pontján 12 perccel később fog a horizont alá bukni a nap – közölte az Időkép. Mivel az ország szinte egész területére kellemes időt jósolnak mára, ezért egészen sokáig élvezhetjük majd a viharmentes nyári estét.

MA MÁR MÓDOSÍTOTT MENETREND SZERINT JÁRNAK A VONATOK

Ma már módosított menetrend szerint járnak a vonatok, mivel a MÁV Szeged vasútállomáson pályakarbantartási munkálatokat végez.

Emiatt:

  • a Szeged–Békéscsaba, illetve Szeged–Orosháza közötti vonatok csak Szeged-Rókusig közlekednek és onnan indulnak. Szeged állomás és Szeged-Rókus között mindkét irányban a tram-train járatokkal utazhatnak.
  • A Napfény InterCity és egy S20-as vonat, valamint az Aranyhíd Expreszvonatpár – 2 perccel – módosított menetrend szerint közlekedik Szeged és Kiskundorozsma között, mindkét irányban megállnak Kiskundorozsma állomáson.
  • A Szeged–Kiskunfélegyháza közötti személyvonatok Kiskundorozsmáig és onnan közlekednek. Szeged és Kiskundorozsma között mindkét irányban pótlóbusszal kell utazni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb