Szegedi ArcokVideo365

Fél évszázad a szegediek szolgálatában: 50 éves jubileumát ünnepli a Prágai családi vállalkozás, szombatig még te is lecsaphatsz a szülinapi kedvezményekre

1973. június 28-a történelmi nap volt a szegedi Prágai család életében. Prágai András ügyvezető édesapja, Prágai András Mihály ugyanis ekkor írta alá vállalkozásuk első hivatalos papírját, amivel bérbe vette a jelenlegi Prágai Látszerészet üzlethelyiségét, ami akkor még Úri szabóságként indult. Azóta eltelt kereken 50 év, s a kis Bartók téri vállalkozás a fél évszázados fennállása alatt jól kinőtte magát, ma már három üzlethelyiséggel büszkélkedhetnek Szegeden, s azóta is töretlenül megőrizték családias mivoltukat. Nemcsak abban, hogy generációról generációra száll a Prágai családban az üzlet vezetése, felvirágoztatása, hanem abban is, hogy vásárlóikkal igazán meghitt, baráti, szinte családias kapcsolatot ápolnak a mai napig. Így természetes volt az is, hogy a vállalkozás 50 éves fennállását vásárlóikkal együtt ünnepeljék meg.

Hatalmas lufikkal és egy árulkodó 50-es számmal feldíszítve várta a betérőket szerda reggel a Prágai Látszerészet csapata legújabb üzlethelyiségükben, a Bartók tér 5. szám alatti Boutique Optique-ban. Ez a különleges nap az ünneplésről szólt, ahol a finom falatok és a hideg italok mellett lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre, a közös emlékek felidézésére és még arra is, hogy az érdeklődők beleshessenek a kulisszák mögé és saját szemükkel láthassák, mit is csinál egy optometrista, vagyis hogyan születik meg a megfelelő lencse egy-egy szemüveghez.

„A SZÜLETÉSEM NAPJÁHOZ KÖTHETŐ AZ ÜZLET ELSŐ MEGÚJULÁSA”

Az igazán meghitt hangulatú összejövetelen Prágai András ügyvezetővel felidéztük az üzlet indulásának pillanatait is. Mint a látszerész-mester elmesélte, 1973-ban édesapja, Prágai András Mihály, a családi vállalkozás alapítója úri szabóságot kezdett el üzemeltetni, akkor még András nagyszüleinek segítségével. Az üzlet 1984-ben András születésekor esett át éppen egy felújításon, s lett divatáru üzlet. „Emlékszem, hogy vannak olyan fényképek, hogy apa még a Bartók tér 11. szám alatti üzletben szerelt, amikor anya hívta telefonon, hogy gyere András, mert mennünk kell a Gyermekklinikára, úgyhogy gyakorlatilag a születésem napjához köthető a felújítás” – mesélte  a jelenlegi ügyvezető.

MÁR A NEGYEDIK GENERÁCIÓ IS BEKAPCSOLÓDOTT A VÁLLALKOZÁS ÉLETÉBE

Hozzátette, ma már a harmadik generáció irányítása alatt működik a látszerészet, ő és a nővérei látják el a vezetői teendőket, de már a negyedik generáció is bekapcsolódott a családi vállalkozás mindennapjaiba. „Az idővonalunk jelenleg eddig tart, de remélem, hogy töretlenül folytatódik még legalább 50 évig, ha már nem is biztos, hogy én, -de legyen úgy, hogy én-, hanem a gyerekek, unokák viszik majd tovább”

FANTASZTIKUS KEDVEZMÉNYEK VÁRNAK SZOMBATIG

A fél évszázados jubileum alkalmából pedig a Bartók téri üzletekben számos kedvezménnyel kedveskednek vásárlóiknak:

  • A Boutique Optique-ban felállítottak egy szerencsekereket, amit megpörgetve kiderül, hogy az általad választott szemüvegkeretet, napszemüveget, vagy divatkiegészítőt 30, 40, vagy 50% kedvezménnyel viheted-e haza.

A kedvezmények azonban a szerdai nappal nem érnek véget: csütörtöktől szombatig minden készleten lévő szemüvegkeretet, napszemüveget és divatkiegészítőt 30% kedvezménnyel vásárolhatsz meg mindkét üzletben a Bartók téren. András arra is felhívta a figyelmet, hogy a kiállított kalapokra és arany ékszerekre 15% kedvezményt biztosítanak. Sőt, a kedvezmények az exkluzív csúcskategóriás Cartier vitrinben található szemüvegekre is vonatkoznak, ebben az esetben 30%-os árengedményt van lehetőségük az érdeklődőknek igénybe venni. 

Pillants bele az 50 éves fennállás ünnepi pillanataiba videónkon keresztül, ahol még többet megtudhatsz a legendás szegedi vállalkozás indulásáról:

Ünnepeld a Prágai családi vállalkozás 50 éves jubileumát együtt a látszerészet csapatával és csapj le szombatig a kedvezményekre, az üzleteket itt találod:

Prágai Látszerészet, Boutique Optique by Prágai

Cím: 6722 Szeged, Bartók tér 5. és Szeged, Bartók tér 11.

Telefonszám: (30) 303 8286

Weboldal: butikoptika.hu, pragailatszereszet.hu

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb