Közélet

Gépfegyverropogásra riadtak kedden este Ásotthalmon (videóval)

“Tegnap este ez volt nálunk. Ásotthalmon lakom, de ma reggel is erre keltem. Sőt, mindennapos, de ez a tegnap esti volt a legközelebb” – írta szerkesztőségünknek szerdán délután az egyik olvasónk, aki egy videót is küldött a kedd este történtekről, amin sorozatos gépfegyverropogás hallatszódik.

Mint írta, este 10 körül lett figyelmes a jelenségre, hogy folyamatos lövöldözés hallatszódik a környéken. Mint kiderült, Szerbiában történt az incidens, a magyar határtól mindössze egy kilométerre, a palicsi erdőben és így hallotta olvasónk (akinek nagyon köszönjük a felvételt!):

@szeged365

Gépfegyverropogásra riadtak kedden este Ásotthalmon.

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

TÖLTÉNYHÜVELYEK HEVERNEK A HELYSZÍNEN

A Pannon RTV azt írja, hogy a palicsi tőzeges erdő egyik kijáratánál, nagyjából egy kilométerre a magyar határkerítéstől szerda reggel mintegy két órán át ropogtak a fegyverek. Olvasónk videója szerint pedig már kedd este elkezdődött a “párharc”. A vajdasági portál szerint ismét migránsbandák csaphattak össze. A Palicson élő polgárok, és a kiérkező rendőrség is több töltényhüvelyt talált a helyszínen, ezek 7,62 milliméteres kaliberűek. Van köztük páncéltörő golyónak a töltényhüvelye, illetve vannak itt különféle olyan töltényhüvelyek, amiket szakértők szerint a katonaság szokott használni – írták. Az eltévedt golyók faágakon is áthatoltak, illetve a sortűz kettészakította őket. 

A portál azt is megjegyzi, hogy a határ menti övezetben a szerb rendőrök munkáját olasz, lengyel, német kollégáik is segítik. Az autópálya palicsi lejáratánál most éjjel-nappal ellenőrzik a taxisokat a rendőrség különleges egységei. A migránsokat szállító fuvarozókat megbüntetik, utasaikat pedig begyűjtik és elszállítják.

Legutóbb egyébként ez történt:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb