Közélet

Lövöldözésre ébredtek Szabadkánál, gépfegyverrel lőhettek egymásra a migránsok, de Domaszéknél is történhetett valami (videóval)

Ismét fegyverropogásra ébredtek a szabadkaiak. A makkhetesi erdőből reggel hat óra körül ismét sorozatos lövések voltak hallhatók – tudta meg a Pannon RTV. Több közösségi csoportban is az írják, hogy már a mentő is az erdő felé tartott a kora reggeli órákban.

A makkhetesiek közösségi csoportjában a Facebookon egy videófelvételen tisztán hallatszik, ahogy gépfegyverrel lőnek egymásra, feltételezhetően a migránsok.

A portálnak a migránsok azt mondták kamerán kívül, hogy több különböző népcsoport van az erdőben, akik egyszerűen nem tűrik meg egymást, emiatt vannak időnként lövöldözések az erdőben. Tehát az afgánok, a szíriaiak, és az egyéb arab országok közötti népcsoportok lövik egymást, géppuskák és pisztolyok egyaránt előkerülnek. 

DOMASZÉKNÉL IS TÖRTÉNT VALAMI

Mindeközben vasárnap este fél 11 környékén Kitt olvasónk azt írta, hogy “lövöldözés” van Domaszék külterületén. “Zákányszék fele, a Zöldfás templomnál. Szirénázás is volt. Itt lakok és félek. Azt tudom, hogy sok embercsempész volt a napokban, ez egy új útvonal amin mennek a migránsok. Gondolom ez is ehhez tartozik” – emelte ki olvasónk, melyre a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta szerkesztőségünknek, hogy lövöldözéssel kapcsolatos bejelentés nem érkezett a rendőrségre.

VASÁRNAP RAZZIÁZTAK A RENDŐRÖK SZERBIÁBAN

A Szabad Magyar Szó egyébként azt írja, hogy vasárnap reggel a szerb Belügyminisztérium razziát tartott több helyen is. Az akció keretében először Szegedtől 40 kilométerre, Magyarkanizsán és Törökkanizsán razziáztak. Több vajdasági és szerbiai városban gyűjtöttek be migránsokat, Szabadkán és Palicson vasárnap a határőrök, a speciális egységek és a rendőrség együttműködésének köszönhetően 158 migránst állítottak elő és szállítottak át a befogadóközpontokba. Magyarkanizsán és Törökkanizsán fegyvert is találtak egy bevándorlónál: két automata puskát, 28 lőszert és egyenruhákat is. Egy afgán állampolgárt tartóztattak le, őt a zentai ügyészség elé állítják majd. A Belügyminisztérium közleményében kiemeli, hogy a migránsok megfigyelése és a begyűjtésükre vonatkozó akciók folyamatosak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb