Közélet

Napi szürreál: fizetős lesz az egyik ausztriai határátkelő, mert a magyar ingázók miatt sok a baleset, és zavarják az osztrákokat

Tüntetést szerveztek az osztrák határon, mert júliustól csaknem 160 eurós díjat kell fizetnie azoknak, akik Ausztriába akarnak menni a Schattendorf és Ágfalva közötti határátkelőn – számolt be róla az RTL Híradó.

Az intézkedésről az osztrák település vezetői döntöttek. A díj két évre szól, és nagy része (140 euró) levásárolható az ottani boltokban, de a magyar tüntetők így is méltánytalannak tartják.

AZ INGÁZÓK MIATT SOK A BALESET ÉS ZAVARJÁK AZ OSZTRÁKOKAT

Az osztrák polgármester azzal indokolta döntését, hogy a magyar ingázók miatt sok a baleset és zavarják az osztrákokat. Az egyik felháborodott helyi lakos a csatornának arról beszélt, hogy “akkor most, ha valaki befizet 160 eurót, akkor nem fogja zavarni az ott lakókat. Szerintem ez egy költői kérdés, vagy abból a pénzből mindenki olyan ablakot fog magának csinálni, amin keresztül nem hallanak be hangot. Szóval nem értem az egészet.”

Volt olyan tüntető, aki a határhoz kisétáló Schattendorf-i osztrák delegáció tagjait is sértegette és bojkottra hívott fel. Ágfalva polgármestere szerint az lehet a megoldás, ha új átkelőket építenek az érintett településeken. „Egyetlen megoldás van, ami az itt lévő lakosság részéről is elhangzott, további utakat kell építeni ott, ahol erre igény van” – fogalmazott.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb