Smart Szeged

Megérkeztek az új elektromos autóbuszok Szegedre (frissítve) (videóval)

Nyolc új BYD K9UD típusú, tisztán elektromos meghajtású autóbusz érkezett Szegedre. Hivatalosan ma délelőtt fogják átadni őket, a buszok pedig már szépen felsorakoztak a Városháza előtt. Kilestünk a helyszínre és hoztunk egy csomó fotót nektek, mutatjuk, milyen csodajárgányokat hozott a Volánbusz Szegedre!

Sőt, az átadás előtt szépen fel is lógtunk az egyikre…

@szeged365

Nyolc új teljesen elektromos autóbusz érkezett Szegedre! Az átadás előtt fellőgtunk az egyikre…

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

…és élőben is mutatjuk nektek:

Számos más városhoz hasonlóan a mostani, csaknem nettó 1,3 milliárd forintos beruházás is a Zöldbusz program keretében valósul meg. A tájékoztatás szerint ezzel a városi közösségi közlekedést lebonyolító buszflotta tizede újul meg, jócskán csökkentve a város levegőjét terhelő károsanyag-kibocsátást. A BYD egy kínai járműgyártó óriás, amely elöl jár a zöldátállásban. Komáromban is szerel össze buszokat, és akkumulátorüzemet épít Fóton.

FRISSÍTVE: A KORMÁNY ELKÖTELEZETT A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSE MELLETT

Szentkirályi Alexandra, azt írta a közösségi oldalára, hogy a Zöld Busz Program keretében beszerzett elektromos buszok száma immáron 139, a program kormányzati támogatása pedig mintegy 20 milliárd forintra rúg.

“A kormány elkötelezett a közösségi közlekedés fejlesztése mellett, amivel magasabb utaskomfort mellett jelentősen csökken a károsanyag kibocsátás is. A tisztán elektromos meghajtású buszok pedig szerte az országban forgalomba álltak és forgalomba állnak. A buszok alacsony padlósak, klimatizáltak, halkak, környezetbarátak, fedélzeti utastájékoztatási rendszerrel felszereltek és még kényelmesek is!” – emelte ki a kormányszóvivő.

További információkkal is jövünk hamarosan!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb