Kikapcs

Találkozások, koncertek és néptánc – a Wagner Udvarba ezen a nyáron is beköltözik a zene és a képzőművészet Szegeden

A Szegedért Alapítvány ezen a nyáron is változatos programmal színesíti a szegedi kulturális életet, hiszen ismét zenével, képzőművészettel tölti meg a Wagner Udvart. A művészeti alkotások és alkotók újra az árnyas mediterrán udvarba költöznek, ami nyitott a látogatók számára.

A Wagner Udvar programsorozata Szeged-Temesvár testvérvárosi kapcsolatok keretében létrejött szabadtéri tárlattal 2023. június 30-án, pénteken este 18 órakor kezdődik – tudtuk meg a szervezőktől, akik azt is hozzátették, hogy a „Találkozások” címet viselő kiállításon 10 temesvári szobrász 19 alkotásának ad otthont a páratlan atmoszférájú belvárosi udvar. A kiállítást Szekernyés János temesvári művészeti író nyitja meg, klarinéton közreműködik Botra Beneditta, a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar tagja. A szabadtéri tárlat 2023. augusztus 21-éig minden nap látogatható.

ZENE ÉRKEZIK AZ ÁRNYAS LOMBOK ALÁ

A Szegedért Alapítvány most is vendégségbe invitálta a muzsikát a képzőművészet mellé. 2023. július 3-án, hétfőn 18.00 órától az Argenteus Hangműhely koncertjével érkezik az zene az árnyas lombok alá. Az együttes művészeti vezetője Kovács Gábor. A muzsika tánccal egészül ki 2023. július 13-án csütörtökön, délután fél 3-tól, amikor a Tiszavirág Néptáncegyüttes tart táncbemutatót a gyermekeknek, akik maguk is kipróbálhatják a lépéseket.

A BARTÓK BÉLA MŰVÉSZETI KAR IS BEMUTATKOZIK

Mint megtudtuk, mindezek mellett július 20-án, csütörtökön 18.00 órától az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar ütőhangszeres hallgatóinak és a TRIOLA AMI növendékeinek hangversenyét élvezhetik a látogatók. A fiatal zenészek a “Tűnődések egy nyári délutánon” címet adták a nyáresti muzsikálásnak. Zongorán közreműködik Dr. Klebniczki György. Július 24-én, hétfőn 18.00 órakor visszatérnek az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar növendékei, ekkoragitár szakos hallgatók „Sok húron pendülünk” című koncertjükre várják a zeneszerető közönséget. Tanáraik: Pavlovits Dávid, Bozóki Andrea, Girán Péter, Arnóth Balázs. A Szegedért Alapítvány Wagner Udvarban megrendezett programjaira a belépés díjtalan, helyfoglalás érkezés szerint történik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb