Mindenmás

Napi pakk: napsütéses időjárással indul a hét Szegeden, élesedtek az új parkolási zónák, mától büntethetnek is

A hétvégi, néhol esős, néhol szeles időjárás után ma kellemes, napsütéses időjárással indul a hét Szegeden, csapadék nem valószínű. Élesedtek az új parkolási zónák a városban, a hétvégét követően mától büntethetnek is a parkolóőrök az adott területeken. A 2-es villamosok bemennek a Plázához is, ezért változik a közlekedési rend a vonalon. Ma ünnepli 61. születésnapját Tom Cruise, ez pedig itt a hét első Szeged365 Napi pakkja, jó reggelt!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Kornél és Soma nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma ünnepli születésnapját Tom Cruise amerikai színész és Sebastian Vettel, négyszeres világbajnok Forma1-es versenyző
  • 140 éve ezen a napon megszületett Franz Kafka cseh író
  • 126 éve ezen a napon ünnepélyesen megnyitották a Bécsi Óriáskereket, ami a világ legmagasabbja volt 1920 és 1985 között
  • 67 éve ezen a napon megszületett Rosta Sándor színész, aki több mint 1000 filmben szinkronizált
  • 13 éve ezen a napon meghalt Feledy Gyula, Kossuth-díjas grafikus, festő, érdemes és kiváló művész
  • 80 éve ezen a napon megszületett Kurtwood Smith amerikai színész

A HÉTVÉGI VÁLTOZÉKONY IDŐJÁRÁS UTÁN HÉTFŐN VISSZATÉR A NAPSÜTÉS

A hétvégi változékony, néhol szeles és esős idő után hétfőn ismét nyárias időjárásunk lesz. A hét első napján az ország nagyobb részén sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A Dunántúlon takarhatják gyakrabban felhők a napot, nyugaton, északnyugaton pedig elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, Szegeden ez kevésbé valószínű. A nyugatias irányú szél helyenként megélénkülhet. Délutánra 26 és 33 fok közé melegedhet a levegő.

ÉLESEDNEK AZ ÚJ PARKOLÁSI ZÓNÁK SZEGEDEN, MÁTÓL BÜNTETHETNEK IS

A város eddigi több, díjmentesen használható utcáinak egy részére is kiterjesztik a fizetős parkolás rendszerét, megérkeztek az új kék és lila parkolási zónák városunkba. Ugyan az új, kiterjesztett parkolási rendszer már július első napján, szombaton érvénybe lépett, mivel a start napja pont hétvégére esett, ezért szombaton és vasárnap még nem kellett fizetni a parkolásért az új kék is lila zónákban. Hétfőtől viszont már fizetni is kell majd az új zónákban, ekkor már meg is büntethetik az autósokat. Az új rendszer kapcsán videós interjút készítettünk Knezevics Viktorral, az SZKT igazgatójával, illetve egy Szegedi Pletykák különkiadást is készítettünk arról, hogy mit gondolnak erről a város lakó, ezekben minden infót megtalálsz:

INDULJ EL HAMARABB, HA A 2-ES VILLAMOSSAL UTAZNÁL, MÓDOSULT A KÖZLEKEDÉSI REND

Alig, hogy vége lett a Tisza Lajos körúti vágányzárnak a 3-as és 4-es villamos vonalán, indul a következő menet, hiszen 2023. július 1-től (szombat), 2023. július 7-ig (péntek) a 2-es villamos vonalán vágányrekonstrukciós munkálatok miatt módosul a közlekedési rend. Európa liget és Szeged vasútállomás végállomásokról a villamosok Szeged Plaza végállomáson át fognak közlekedni, mivel a Kossuth Lajos sugárúti körforgalomban munkálatokat végeznek. Emiatt a végállomási indulási idők, és a vonali menetidők is változni fognak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb